18.3 C
Rapla
Esmaspäev, 5 juuni 2023
LisalehtLaupäeval algab metsas pesitsusrahu

Laupäeval algab metsas pesitsusrahu

Riigimetsa Majandamise Keskus peatab 15. aprillil korralised raietööd kuni juuni lõpuni, et mitte häirida linde ja loomi nende pesitsusajal.

Kaks ja pool kuud kestval pesitsusrahu perioodil on riigimetsas rõhk metsakasvatuslikel töödel, peamiselt istutamisel. RMK metsamajanduse peaspetsialisti Olavi Andrese sõnul peab RMK igakevadist pesitsusrahu alates 2002. aastast ehk tänavu juba 21. korda. „RMK pesitsusrahu on ka sel aastal varasemast kaks nädalat kauem – kuni 30. juunini,“ selgitab Andres.

Pesitsusrahu eesmärk on hoida linde ja loomi ajal, mil nad oma poegi üles kasvatavad, samuti soov vältida kevadise sulaga pehmeks muutunud metsapinnase kahjustamist. Pesitsusrahu ajal keskendub RMK peamiselt metsakasvatuslikele töödele, millest üks olulisemaid on uue metsapõlve rajamine.

Pesitsusrahu ajal tehakse hädavajalikke metsakaitselisi töid üraskikahjustuste likvideerimiseks, veetakse kokku metsamaterjali ja kuuse-kooreüraskite püüdmise eesmärgil langetatud püünispuid.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused