-1.7 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
UudisedVIDEO: Rapla lähedal seikles ilves

VIDEO: Rapla lähedal seikles ilves

Reede hommikul õnnestus Holger Ollemal näha väärikat vaatepilti, kui tema teed ristusid ilvesega. „Olin startimas Raplast Tallinna poole, kui mõtlesin, et ilusa ilmaga lähen täna kõrvalist teed kaudu ja naudin kevadist ilma,” rääkis Holger.

„Ühel hetkel märkasin midagi põllu peal, päris lähedal autoteele. Alguses tundus, et suurem koer lamab põllul ja võtsin igaks juhuks hoo maha. Kui lähemale jõudsin, sain aru, et mind jälgib miski, mida tihti oma silmaga ei näe – ilves!” kirjeldas ta.
Esialgu püüdis ilves end võimalikult väikeseks teha, kuid loobus peagi sellest plaanist. „Seejärel tõusis neljakäpukile ja hakkas väga kindla sammuga oma sihtkoha poole minema. Minust ta tegelikult eriti välja ei teinud,” rääkis Holger. Ilves jätkas rahulikult oma teekonda, ületades veel sõiduteegi.
Kohtumise täpset asukohta Holger ei avalda, sest kunagi ei tea, kes seda halvasti ära kasutada võib.
Holgeri jaoks ei olnud see esimene kohtumine ilvesega. Aastaid tagasi on ta Hiiumaal puulatvade poole vaadates sama vaatepildi peale sattunud. „See tekitas küll hirmu ja mõtte, et kuigi see oli minu esimene kord ilvest näha, on huvitav, mitu korda ilves mind näinud on,” lisas Holger.

Foto: Holger Ollema
Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare