15.5 C
Rapla
Kolmapäev, 7 juuni 2023
UudisedNaksitrallide lapsed armastavad liikuda

Naksitrallide lapsed armastavad liikuda

Liane Raadik,
õpetaja

2023 on kuulutatud liikumisaastaks. Sel puhul korraldas Naksitrallide lasteaia Kingpoole rühm kogu lasteaiale ühisürituse, kus esikohale seati tervis ning liikumine.

19. aprilli hommikupoolikul täitus lasteaia õueala rõõmsate lastega, kuna nendega olid võimlema tulnud Jänes ja Rebane. Mõlemad vestlesid lastega liikumisest, tervisest ja õnnelik olemisest. Tore on tõdeda, et lasteaias käivad lapsed, kes on teadlikud tervislikest eluviisidest. Kui me soovime, et lastel kujuneks pikaajaline tava olla kehaliselt aktiivne, peame harjutama sellist käitumist. Lasteaed Naksitrallid on tervist edendav lasteaed, tervise väärtustamine ja tervislikkuse esile toomine on meie lasteaiale omane.
Pärast hoogsat võimlemist tutvustasid rühmad kaaslastele oma väljamõeldud lööklauseid-loosungeid tervisest. Rühmad olid oma plakatid kenasti pulkade otsa kinnitanud, et need oleksid nähtavad kõigile. Rebase ja Jänese eestvedamisel moodustasid rühmad pika kolonni. Lastel plakatid loosungitega käes, õpetajatel ja juhtkonnal hea tuju, nii liiguti tänavale. Ühisele terviserongkäigule tulid lasteaiast kaasa neli rühma ja personal. Kaks nooremat rühma jäid lasteaiahoovi liikumismänge mängima.
Hea tuju ja mõnusa muusika saatel viis rongkäik meid Vesiroosi mäe juurde, kus Jänes ja Rebane viisid läbi terviseteemalise viktoriini. Küsimused olid jõukohased kõigile ning ka aju sai treenitud. Kõik rühmad said autasu õigete vastuste eest. Auhinnaks oli pähklipakk, mille rühmad said kaasa võtta matkarajale. Naksitrallide lasteaial on traditsiooniks saanud igal kevadel käia matkal, et rahuldada liikumisvajadust ning avastada kevadist loodust.
Vesiroosi mäe juurest liikus iga rühm eraldi matkarajale. Liikuda sai omas tempos ning avastada oli nii mõndagi. Matka haripunkt oli piknik. Tagasi lasteaeda jõudes olid laste põsed roosad ning nägudest näha rahulolu.
Laste liikumise eesmärk on arendada oskusi ja tekitada eluaegset huvi kehalise tegevuse vastu. Meil kõigil on oma roll liikumiskultuuri kujundamisel isikliku eeskujuga või liikumist ja tervislikke eluviise toetava keskkonna loomise kaudu. Liikumisaasta on hea võimalus selleks, et seada nii individuaalsel kui ka institutsionaalsel tasandil eesmärk viia ellu üks väike liikumisega seotud muutus.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused