18.3 C
Rapla
Esmaspäev, 5 juuni 2023
UudisedVallad tõstavad tähelepanu keskpunkti looduskaitsealuste maade maamaksu

Vallad tõstavad tähelepanu keskpunkti looduskaitsealuste maade maamaksu

Seda, et riik võiks hüvitada kohalikele omavalitsustele looduskaitsealuste maade maamaksu, on räägitud juba aastaid. Ometi on seis jätkuvalt selline, kus riik saab kehtestada looduskaitsealasid, ent kohalikele omavalitsustele nende arvelt maamaksu ei hüvita.

Teema kerkis päevakorda reedel, 28. aprillil toimunud Raplamaa Omavalitsuste Liidu täiskogu koosolekul, kus neli Raplamaa valda otsustasid ühiselt koostada pöördumise vabariigi valitsuse ja õiguskantsleri poole.
Kõige aktiivsemalt võttis sel teemal sõna Kohila vallavolikogu esimees Heiki Hepner. Ta ütles, et pöördumise eesmärk on tõmmata tähelepanu olukorrale, mis tema sõnul ei ole õiglane. “Tahame küsida õiguskantsleri käest, kas olukord, kus riik vähendab oma funktsiooni täites kohalike omavalitsuste tulusid, on põhiseaduspärane või mitte,” rääkis Hepner. Valitsuse poole pöördutakse ettepanekuga, et riik hakkaks seda maamaksu kohalikele omavalitsustele hüvitama alates 2024. aastast.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused