-2.8 C
Rapla
Kolmapäev, 24 apr. 2024
UudisedRapla ralli võideti kõigest 0,2 sekundiga

Rapla ralli võideti kõigest 0,2 sekundiga

Laupäeval, 6. mail jõudis lõpule kaks päeva kestnud Rapla ralli. Üldarvestuses saavutasid esikoha Priit Koik ja Silver Simm (Škoda Fabia Rally2 evo), kes saavutasid võidu alles viimasel kiiruskatsel. Tähelepanuväärne on see, et teiseks tulnud Läti ekipaaž Emils Blums – Ivo Pūķis (Mitsubishi Lancer Evo IX) kaotas neile kõigest 0,2 sekundiga. Sealjuures oli lätlaste edumaa enne viimast kiiruskatset 7,7 sekundit.

Kolmandaks tuli kohalik Rapla rallisõitja Kaspar Kasari, kes koos oma kaardilugeja Rainis Raidmaga (Škoda Fabia R5) kaotas lõpuks lätlastele 10.1 sekuniga. Esikohale tulnud Priit Koik ja Silver Simm edestasid Rapla ekipaaži 10.3 sekundiga. Rallisõprade rõõmuks oli rajal tagasi ka legendaarne sõitja Urmo Aava, kes samuti Raplas kiiret minekut näitas. Koos oma kaardilugeja Janno Siitaniga olid nad ka tõsised konkurendid üldvõidule ent tehnilised probleemid tõmbasid sellele kriipsu peale. Peale seitsmendat katset olidki just Aava ja Siitan esimesed, kuid kaheksandal katsel läks neil parempoolne esirehv tühjaks. Kokkuvõttes kaotasid nad võitjatele 1 minuti ja 44.2 sekundiga. Avapäeva esikohal lõpetanud Timmu Kõrge ja Arro Vahtra tulid viiendaks.

Rapla rallile anti start reede, 5. mai õhtul Rapla keskväljakult ning just seal toimus ka võistluste pidulik lõpetamine laupäeva, 6. mai õhtul. Pealtvaatajad said ralli käigus näha ka mitut tõsist avariid. Nii näiteks sõitsid Paluküla teedel vastu puud Aaron Nau ja Hendrik Klausson. Rajale saadeti ka kiirabi, kuid mõlemad võistlejad pääsesid vigastusteta. Tõsise avarii tegid rootslased Adam Grahn ja Marcus Sund, kelle auto käis üle katuse.

Rapla ralli oli Terminal Oil ralli Eesti meistrivõistluste kolmas etapp. Ühtlasi oli tegemist esimese kruusaralliga sel aastal.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Koristaja
8. mai 2023 23:58

Rapla ralli võideti … ja ongi kogu uudis ? Kas keegi pühapäeva hommikul Raplas jalutamas käis ? Kogu linn oli kui peldik ! Tallinna mnt, Viljandi mnt, lastepark … kõik kohad olid täis prahti ja sodi – krõpsupakid, õlletaara … Kui korraldatakse rahvarohkeid üritusi, siis olge valmis ka korda hoidma !