23.3 C
Rapla
Esmaspäev, 22 juuli 2024
UudisedPõud ja külmad hävitavad põllumeeste tänavust saagilootust

Põud ja külmad hävitavad põllumeeste tänavust saagilootust

Põud ja kevadised külmad muserdavad põllumehi. „Kevadel prognoositud saakidest kindlasti ei tasu unistadagi,” ütles põllumajandusega tegelev Alar Mutli.

„Praegu on põud ja meie kandis päris korralik,” ütles Kodila lähedal tegutsev Alar Mutli. Pilt põllul ei ole ilus. „Üks asi on põuakahjustused ja teine asi põuast tingitud kiirvalmimine ja sellest lähtuvad saagikaod. Pluss rekordiline öökülm juuni alguses. Mõjutavaid tegureid on see aasta päris palju,” rääkis ta.
Ta ütles, et taliviljade olukord on visuaalselt küll parem, aga kuna saak valmib praegu kiiremini, jääb teramaht jällegi väiksemaks. Ta lisas, et taliodrad sisuliselt juba valmivad ja saavad kaks-kolm nädalat varem valmis kui normaalne oleks. „See on kaks nädalat vähem saagi moodustamiseks,” tõi Mutli välja.
Ka suviviljad saavad kiiremini valmis. Mutli selgitas, et praegu on suviviljad kõrsumise 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare