5 C
Rapla
Pühapäev, 28 apr. 2024
UudisedRapla maakonnas hukkus liiklusõnnetuses 19-aastane mees

Rapla maakonnas hukkus liiklusõnnetuses 19-aastane mees

Politsei- ja Piirivalveameti Lääne prefektuur

Täna varahommikul toimus Rapla linnas raske liiklusõnnetus, milles hukkus turvarihmaga kinnitamata 19-aastane mees. Politsei sai teate õnnetusest kella 04.15 paiku hommikul. Õnnetus toimus Rapla linnas Viljandi maanteel suunaga Türi poole, kus sõiduautot BMW juhtinud 19-aastane mees kaotas auto üle juhitavuse, paiskus üle ohtussaare vastassuunda ja libises teelt välja. Sõiduk rullus haljasalal mitu korda üle katuse ja masinas esialgsetel andmetel turvavööga kinnitamata olnud 19-aastane juht paiskus sõidukist välja ning suri vigastusesse sündmuskohal. Sõidukis kaasliiklejaid ei olnud.

Kesk-Eesti politseijaoskonna välijuht Kaspar Kõiv ütles, et traagilise õnnetuse üksikasjad on selgitamisel, samuti hukkunud mehe võimalik joove. „Ent sündmuskohal avanenud pilt, kus sõiduk oli tugevalt deformeerunud ja muud detailid laiali mitmesaja meetrisel alal, annavad kinnituse, et mehe juhitud sõiduki kiirus oli väga suur,“ ütles politseinik.

Tänavu on Eestis juhtunud 639 inimkannatanuga liiklusõnnetust, milles on hukkunud 24 ning viga saanud 731 inimest.
Välijuhi sõnul on jaanipühad saanud väga kurva alguse. „Vabad päevad on veel ees ja politsei on pühade ajal inimestele abiks tavapärasest suuremate jõududega, kuid oma panuse ohutuks jaaniks peavad andma ka pidulised. Nautige vabu päevi aga tehke seda mõistlikult nii, et ei läheks vaja politsei, meedikute ega päästjate abi. Kui märkate inimest, kes on teistele ohtlik – teeb sõites ohtlikke manöövreid, keegi istub purjuspäi rooli või muutub vägivaldseks, siis helistage 112 ja kutsuge abi enne, kui midagi koledat juhtub,“ lisas ta.

Liiklusõnnetuse sündmuskohal oli lubatud sõidukiirus 50 km/h. Sündmuskohal on tee kaetud asfaltkattega, kuiv ja väljas oli sel ajal valge.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare