Camilla Kännola
Rabarberist saab teha erinevaid soolaseid ja magusaid roogasid. Sel korral üks lihtne ja maitsev magustoit.
Vaja läheb:
Põhi:
400 g tükeldatud rabarberit ja umbes 150 g suhkrut (suhkrut pane oma mekki mööda)
Rabarberit saab kombineerida:
Jahvatatud või riivitud värske ingveri ja riivitud apelsinikoore või apelsinisukaadiga
Sidrunimahla ja kardemoniga
Maasikatega
Ploomidega
Sügisel asenda rabarber õunaga
Puru:
100 g nisujahu
100 g võid
80 g kaerahelbeid, võib asendada täisteranisujahuga
100 g suhkrut
1/2 tl jahvatatud kaneeli
Tee nii:
Tükelda rabarber, sega suhkruga ja pane ahjuvormi põhja.
Näpi ülejäänu suureteraliseks puruks. Laota rabarberile.
Pane krõbedik ahju umbes pooleks tunniks 180 kraadi juures. Kook on valmis, kui rabarber pehme ning kate on kuldne ja krõbe.
Serveeri jäätise, vahukoore või vanillikastmega.