12.7 C
Rapla
Pühapäev, 28 apr. 2024
SportRapla maakonna meistrivõistlused tennise üksikmängus

Rapla maakonna meistrivõistlused tennise üksikmängus

Taivo Tüvist

Reedest pühapäevani peeti Rapla maakonna meistrivõistlusi tennise üksikmängus Raplas Jõe tänava ja Ööbiku tenniseväljakutel. Kokku osales 18 tennisehuvilist: kuus naist ja 12 meest. Reedel ja laupäeval selgitati alagrupimängudes välja veerandfinalistid ja pühapäeval toimusid väljalangemismängud.

Meeste turniiril valmistas suurüllatuse Rait-Riivo Laane, keda kõik teavad kui korvpallurit. Aga alates sellest nädalavahetusest võib Raitu pidada ka juba tennisemängijaks. Mäng kujunes väga pingeliseks. Finaalis läks ta vastamisi Donatas Narmontiga. Esimese seti võitis Rait seisuga 6:4 ja teise 7:5. Oli palju pikki pallivahetusi, ilusaid äralööke ja rabakuid. Uurisin pärast mängu Raidult, kaua ta on tennist harrastanud ja kas uskus juba võistlustele registreerudes, et pretendeerib võidule.
Rait-Riivo Laane: “Eks spordimehena tahad ikka võita, kui kuskil võistlusel osaled, aga reaalset seisu vaadates oli ikka üllatus küll, et võit õnnestus võtta. Tegelikult olen sel suvel üksikmängu ainult paar korda mänginud. Üksikmängus osalesin üldse esimest korda ka. Tennist mängin ainult suviti sõpradega hobikorras, viimasel paaril suvel tihedamalt.”
Kolmandaks tuli nagu ka möödunud aastal Märt Väljaots, kes alistas Taivo Tüvisti
seisuga 10:5 ja 11:9. Naiste turniiril saatis edu juba neljandat korda järjest Anu Kerdit. Seekord alistas Anu finaalis Marju Meristo seisuga 6:4 ja 7:5. Küsisin Anult turniiri kokkuvõtet.
Anu Kerdi: “Selleaastastele Rapla maakonna meistrivõistlustele üksikmängus tulin osalema sooviga tiitlit kaitsta. Ma ei alahinda kunagi ühtegi vastast, isegi neid, kellel on ehk väiksem mängukogemus. Mõnevõrra paremaks tegi olukorra see, et kõik mängud ei toimunud ühel päeval nagu tavaliselt. Selline mitme päeva peale hajutamine suviselt kuuma ilmaga on mõistlik lahendus. Samuti oli hea, et sai mängida täispika mängu ehk alustades seisult 0:0.
Kuidagi on nii sattunud, et Rapla maakonna meistrivõistluste ajal on ilm olnud alati väga kuum ja see paneb osalejad tõsiselt proovile, lisaks kaasnevale võistluspingele. Finaalivastane üllatusena ei tulnud, olin üsnagi kindel, et nii läheb. Finaal algas kohe väga võistluslikult ja vastane hakkas oma mängu peale suruma. Mängu edenedes oli märgata, et lihtsalt need punktid ja geimid ei tule. Mõlemad võitlesid viimase punktini välja. Vahepeal tundus, et see finaal ei saagi läbi, sest mäng oli väga punkt punktis kinni. Kokku kestis finaalmatš üle kolme tunni. Marju oli väga hea võitleja ja vastane.”
Kolmandaks tuli Kaari Kamp, kes seisuga 6:3/6:1 võitis Kristel Viljust. Järgmised Rapla maakonna meistrid tennises selgitatakse juba vähem kui kolme nädala pärast ja seekord siis meeste ja naiste paarismängus. Infot saab Rapla Maakonna Spordiliidu kodulehelt või Rapla tenniseklubi Facebooki ja kodulehelt.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare