3.8 C
Rapla
Kolmapäev, 1 mai 2024
SisuturundusRaplast alguse saanud tõukerataste firma laiendas oma tegevust viite Eesti linna

Raplast alguse saanud tõukerataste firma laiendas oma tegevust viite Eesti linna

Eesti idufirma Hoog elektrilised tõukerattad on saadaval veel viies Eesti linnas: Keilas, Sakus, Sauel, Türil ja Paides.

Kahe Rapla noormehe asutatud idufirma Hoog on aastaga läbinud jõulise arengu. Veel mõne kuu eest ei osatud unistadagi, et Rapla tänavatele toodud 20 elektrilisest tõukerattast kasvab välja 256-pealine tõukerattapark. Tänaseks, nähes, kui hästi on teenus vastu võetud kodukandis, on otsustatud laieneda mujalegi.

Millised on Hoog Mobility laienemise põhjused Saku, Saue, Keila, Paide ja Türi linnadesse?

“Meie laienemisplaan on hetkel olnud väga loomulik. Liigume oma tõukeratastega sünnilinnast Raplast igasse ilmakaarde. Saku, Saue ja Keila ühendamine tundus igati loogiline plaan,” kommenteerib firma sisuturunduse juht Sam Schmidt. “Hetkel puudub tõukerattateenus kõigis viies linnas. Olime sõprade, tuttavate ja kaasaelajate käest kuulnud juba aasta aega, kuidas Hoog tõukerattad võiksid tulla ka nende kodulinna.

Hetkel on väga loogiline olnud laieneda kohtadesse, kus inimesed päriselt seda teenust vajavad. Järgmine aasta on teiste firmadega konkureerimine paratamatu. Eesmärk on laieneda jõudsalt, pakkudes kõige kvaliteetsemat ning turvalisemat elektritõuksiteenust Eestis.”

Millised võimalused ja väljakutsed on seotud elektritõukerataste kasutamisega nendes linnades?

“Meie suurim rõõm on olnud tutvustada seni tõukeratastest ilma jäänud linnadele tõukside mugavust ning paindlikkust. Elektrilised tõukerattad on fantastiline viis, kuidas läbida vahemaa, mis on jalutamiseks natukene liiga pikk ning autoga sõitmiseks liiga lühike. Väljakutsena oleme seadnud enda eesmärgiks jõuda tõukeratastega kõigini. Nutitelefon on nüüdseks peaaegu igaühel ning tegelikult on tõukerattaga sõitmine väga turvaline ja mugav transpordiviis. Ilmselgelt on vanem generatsioon natukene skeptilisem tõukside osas, kuid sellepärast see ongi vastav väljakutse.”

Hoog tõukerattad laienesid paar kuud tagasi Kohilasse ning paljudesse teistesse väiksematesse lähiasulatesse. Sakku, Sauele ja Keilasse laieneti juba nädal tagasi ning noortel ettevõtjatel on plaan jõuda veel paari päeva jooksul nii Paidesse kui ka Türile.
“Suur väljakutse on ka tõukerataste parkimine. Uude linna laienemise algul on paljude jaoks tõuksid uued ning parkimisega ilmneb rohkem probleeme. Õnneks selline nähtus on meie jaoks juba rutiin. Kui me aasta tagasi esimest korda tõukerattad Rapla tänavatele tõime, oli iga viies tõukeratas valesti pargitud. Kuu aega tegi meie äppi sisse ehitatud tehisintellekt ning töötaja sõitjatele õpetusi ja hoiatusi. Pärast seda oli ainult iga viiekümnes tõukeratas ebakorrektselt pargitud. Seda sama mustrit nägime ka Kohilas ning teistes alevikes. Inimesed õpivad kiiresti ning see on ainult aja küsimus, kui me näeme peaaegu perfektset parkimiskultuuri ka ülejäänud linnades,” kommenteerib Schmidt.

Kuidas on Hoog Mobility kohandunud erinevate linnade vajaduste ja ootustega?

“Iga linn või alevik on tõepoolest erinev. Enne tõukerataste kohale toimetamist toimub linnade kaardistamine. Ehk me sõidame kõik tänavad läbi ning vaatame üle, kuhu võiks tõukeratastele jätta parkimistsooni ning mis piirkiirus peaks teatud kohtades olema. Samamoodi suhtleme linnavalitsusega, kes annab meile samuti sisendit samade küsimuste puhul. Meie eesmärk on jätta linnapilt sama ohutuks, kui ta oli enne – see on meie prioriteet number üks,” mainib Sam.

“Üritame alati võimalikult palju suhelda inimestega otse. Teeme alati valla või linna Facebooki gruppidesse spetsiaalse postituse, tutvustades meie tõukeratast ning rääkides meie turvalisadest (amordid, suunatuled). Kui esitatakse küsimusi, märgatakse midagi, siis üritame alati esimesel võimalusel vastata ning parandada või selgitada olukorda.,” lausub sisujuht optimistlikult.

Kuidas on elanike tagasiside olnud Hoog Mobility laienemisele nendesse linnadesse?

“Üleüldiselt on meid väga soojalt vastu võetud ning inimesed on spetsiaalselt kirjutanud, kui õnnelikud nad on, et me ka nende linna tulime. Sellegipoolest uude kohta laienedes on tõukerattad vanema generatsiooni jaoks hirmsad. Uudistega ollakse ikka kursis, et suurlinnades juhtub õnnetusi ning nüüd kardetakse seda ka enda linnas. Me mõistame seda ohtu ning võtame kõik tagasiside kuulda ja käitume samuti vastavalt sellele. Rõhume hetkel kõikides enda kanalites võimalikult palju sõidu- ning parkimiskultuuri jälgimisele. Plaan on korraldada eraldi tutvustus- ning õpetuspäevi, kus me laseme linnarahval proovida esmakordselt meie tõukse. Eesmärk ei ole lihtsalt tänavatele tõukerattad visata, vaid luua efektiivne lisalüli liiklemiseks, pidades meeles ka teisi liiklejaid.”

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Enno
3. aug. 2023 15:37

Viiesse ehk viide