17.2 C
Rapla
Neljapäev, 28 sept. 2023
ValladKehtna valdKehtna valda planeeritav tuulepark tekitab kohalikes vastuseisu

Kehtna valda planeeritav tuulepark tekitab kohalikes vastuseisu

Neljapäeva õhtul Ingliste haridus- ja kultuurikeskuses istudes oli tunda pingelist õhkkonda.

Kui kõik läheb arendaja plaanide kohaselt, kerkivad 2027. või 2028. aastal Kehtna valla territooriumile elektrit tootvad tuulegeneraatorid. Praegusel juhul on veel rõhk sõnal “kui”, sest kogu ettevõtmine on algusjärgus. Küll aga näitavad kohalikud elanikud oma vastuseisu sellele projektile nii sotsiaalmeedias kui ka hiljuti toimunud kõnekoosolekul.

Juunis kehtestas Kehtna vald uue üldplaneeringu. Selles olid määratletud piirkonnad, mida edaspidi võib kasutada taastuvenergia tootmiseks. Üks nendest kandis nime T-1. Neljapäeva, 20. juuli õhtul leidis Ingliste haridus- ja kultuurikeskuses aset kõnekoosolek just selle piirkonna üle. Arendaja kõrval jagasid vastuseid Kehtna vallaametnikud.
T-1 paikneb Kehtna valla territooriumil Ingliste külast lõuna pool, Lau külast läänes, Linnaaluste külast põhjas ning Hertu külast idas. Arendaja plaani järgi mahub sinna üheksa

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused