14.4 C
Rapla
Neljapäev, 2 mai 2024
SportSpordiveteranide spordimängud Märjamaal

Spordiveteranide spordimängud Märjamaal

Ants Lindre

29. ja 30. juulil Märjamaal toimunud Eesti Seeniorispordi ja Spordiveteranide Liidu (ESL) 56. spordimängudel osales üle 700 seeniorsportlase, kellest Rapla SVK esindajaid oli 103.

Mängude avatseremoonial andis EOK asepresident Toomas Tõnise teenekatele sporditegelastele kätte EOK 100 rinnamärgid. Teiste hulgas pälvisid rinnamärgi Leili Kaas ja 2010. aastast ESL-i peasekretärina tegutsev Ain Sepp.
Traditsiooniliselt on mängude avaala kaasahaarav pendelteatejooks. Meie esindus koosseisus Kristi Kivisild, Reijo Lemetsar, Liis Valdmets, Mati Männa, Annely Piirimets, Andrus Ründal, Ülle Kokla, Toomas Jaaniste, Marika Kotka ja Ants Torri võitles väga põnevaks kujunenud jooksus välja 3. koha. Viimases vahetuses suutis Ants lõpu eel mööduda Viljandi võistlejast. Võistkondade ajad vastavalt 1.21,0 ja 1.21,1. Mitmel viimasel aastal pole meil olnud M45 ja M50 vanusegrupi sprintereid ning seepärast oleme sunnitud nende asemel kasutama vanemate vanusegruppide jooksjaid.
Kergejõustikus võistles meilt 19 naist ja 19 meest. Kolme esikohaga olid edukaimad Leili Kaas ja Helle Tasane. Kolm eri karva medalit võitsid Veronika Vodolaztsenko, Mihkel Laurits ja Aavo Kergand. Egle Ratt, Eili Anniko, Ene Siitsmann ja Andrus Ründal said kahe medali omanikuks. Ühe medali võitsid Kristi Kivisild, Reelika Laes, Triin Tähtla, Annely Piirimets, Ritve Reinumäe, Elle Valtu, Marika Kotka, Sirje Zahkna, Laine Rokk, Mare Liukanen, Kalmar Kusmin, Mart Tilk, Margus Jaanson, Toomas Jaaniste, Heiki Sassian, Olev Mitt, Ants Torri, Lembit Zahkna, Tiit Kivisild, Väino Tara ja Mati Tiidre. Kokku võideti 44 medalit.
Võistkondlikku arvestusse läksid meil pendelteatejooksule lisaks 14 esi- ja 16 teise koha punktid. Hiljem selgus, et punktide summeerimisel oli süsteem jätnud Pärnu SVK-l ühe esimese koha arvestamata. Seega tulid nad 380 punktiga kolmandaks. 378 punkti andis meile 4. koha.
50 m ujumises võitsid oma vanusegrupis kuldmedali Kerly Resik, Maie Enni, Mart Tilk, Aavo Kergand ja Mihkel Laurits. Teise kohaga lõpetasid Kalli Sillamaa, Kert Kaljusaar ja Aivar Post. Andrus Ründal oli kolmas. Siia lisandusid veel ühe neljanda koha punktid, mis andiski kokkuvõttes 1. koha.
Järta kettagolfi rajal võistlesid naised ja mehed kumbki kolmes vanusegrupis: 35+, 50+ ja 60+. Oma grupis olid võidukad Eve Maido ja Maret Erm, Kary Pill oli teine ning Alar Lepikult ja Raivo Erm kolmandad. Kokkuvõttes esikoht, kus eelpool toodutele lisandusid veel viie neljanda koha punktid.
3×3 korvpallis olime esmakordselt esindatud 4 võistkonnaga. N45+ klassis osales 3 võistkonda ning meie naised Annely Piirimets, Kalli Sillamaa, Tiina Roosalu ja Kersti Petjärv jäid siin kolmandaks. Ülejäänud kolm võistkonda tulid oma alagrupis teiseks ning pääsesid mängima pronksmedalitele. Eriti pinevaks kujunes seis M35+ A-alagrupis, kus kolme võistkonna vahel tekkis „surnud ring“. Rapla SVK meeskond oli visanud kõige rohkem punkte ning sai teisena edasi. Lõpuks siiski 4. koht. Võistkonnas mängisid Mati Männa, Hainar Vendt, Egert Varimets ja Sven Rungi.
N35+ naised Kätlin Murre, Reelika Laes, Reely Indus ja Liis Mäesalu võitsid 13:12 Pärnut ning tasuks 3. koht. M45+ mehed Janno Enni, Marek Kosubenko, Kaur Heinaru ja Mikk Hamburg võitsid ülekaalukalt Lääne-Virumaad 13:3 ning said samuti pronksmedalid. Kokkuvõttes 3×3 korvpallis Pärnu järel ja Tallinna ees 2. koht.
Mälumängu võistkond Reelika Laes, Peep Vahtrik, Kalju Kalda ja Ants Soodla saavutas 12 võistkonna hulgas väga tubli kolmanda koha.
Märjamaa rahvamaja juurest startis orienteerumisradadele kaheksas võistlusklassis 80 orienteerujat. N65 klassis võitis Ilme Roosi, Tiina Talisoo oli siin kolmas. Teise kohaga lõpetasid Triina-Britt Preden N45, Meelis Laurimaa M35 ja Ave Liivand N55 klassis. M65 klassis oli Heino Rebane kolmas. Kokkuvõttes 3. koht Tallinna ja Pärnu järel.
Võrkpallis olime esindatud M35+ meeskonnaga, kes sai viienda koha. Kokkuvõttes võrkpallis 7. koht.
Kergejõustiku ja viie edukama ala punktide summeerimisel saavutasime üldkokkuvõttes 2. grupis kolmandat aastat järjest ülekaaluka esikoha. Kogusime 161 punkti, järgnesid Saaremaa 125,5 ja Järvamaa 119,5 punktiga. Kokku võideti 64 individuaalset ja 4 võistkondlikku medalit.

Spordimängud korraldas Rapla Spordiveteranide Koondis koostöös ESL-i, Märjamaa valla, Märjamaa valla spordikeskuse, Rapla MSL-i ja Valtu spordimajaga.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare