Camilla Kännola
Kodune, lihtne ja maitsev supp. Köögivilju saab lisada vastavalt soovile. Ajapuuduse korral võib lisada poest ostetud frikadellid.
Vaja läheb: mugulsibul, küüslauk, porgand, veidi õli, värske kapsas, värske hernes, värske kartul, 1 puljongikuubik, vajadusel soola, terapipart ja paar loorberilehte, kaunistamiseks värsket tilli.
Frikadellide jaoks: 400 g seguhakkliha, 1 muna, soola, pipart, mugulsibulat ja veidi õli.
Tee nii: Frikadellide jaoks sega kausis hakkliha, muna, sool, pipar ja kergelt õlis läbi praetud sibul ühtlaseks massiks. Vormi märgade kätega pallikesed, võttes umbes teelusikatäie hakklihamassi.
Tükelda mugulsibul, küüslauk ja porgand ning prae poti põhjas õlis kergelt läbi, lisa vesi, meelepärane puljongikuubik, sool (vajadusel), pipar ja loorberileht ning keeda veidi aega tasasel tulel. Lisa tükeldatud kapsas, kartul ja herned, lase uuesti keema tõusta ning viimasena lisa frikadellid. Supp on valmis, kui frikadellid tõusevad pinnale.
Serveeri hapukoore ja tilliga.