14.4 C
Rapla
Kolmapäev, 4 okt. 2023
PersoonSandra Laurimaa tõi laulupeo meieni viipekeeles

Sandra Laurimaa tõi laulupeo meieni viipekeeles

Tänavune laulu- ja tantsupidu puudutas kahtlemata paljusid. Kaiu kandi naisel Sandra Laurimaal (34) täitus aga laulukaare all üks suur unistus: esmakordselt õnnestus viipekeeletõlgina teha üks osa peost kättesaadavaks viipekeele emakeelega inimestele.

Pere, kuhu sammud sean, elab väikese jalutuskäigu kaugusel minu kodust. Kõigest mõni kilomeeter Kaiu alevist väljaspool, Tolla külas. Seda huvitavam on tõdeda, et kuigi tunnen Sandrat mõni aasta, ei teadnud ma, kellena või mis ametis ta töötab. Kui laulu- ja tantsupeo ajal hakkasid sotsiaalmeedias liikuma videod, milles Sandra viipekeeles laule edastab, tekkis huvi – kuidas ta seda küll oskab? Tunniajase vestlusega saan oma uudishimu rahuldatud.
Sandra on põline kaiukas: siin sündinud, koolis käinud ja elab tänagi. Põhikooli lõppedes ootas sarnaselt eakaaslastega teda ees tähtis otsus: kus jätkata õpinguid? Klassikaaslased võtsid enamasti suuna Rapla poole, aga Sandra suur soov oli kogeda elu pealinnas. Kuna vanaema ja vanaisa elasid siis ja elavad tänagi Tallinnas, nägi ta head võimalust suurlinna kolimiseks. Just Sandra vanaisa oli see, kes tutvustas tüdrukule huvitavat võimalust õppida Tallinna kurtide koolis (täna Tallinna Heleni kool).

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused