18.3 C
Rapla
Reede, 3 mai 2024
LisalehtRohelised Sõnumid: Uus ringmajanduse uuring tõi välja mitmeid võimalusi valdkonna...

Rohelised Sõnumid: Uus ringmajanduse uuring tõi välja mitmeid võimalusi valdkonna edendamiseks

Möödunud neljapäeval tutvustas Keskkonnaagentuur TalTechi teadlastega koostöös sündinud uuringut „Ringmajanduse võimekuse tõstmine kohalikes omavalitsustes“. Projekti osana sai iga omavalitsus endale ka esialgse ringmajanduse teekaardi.

Päeva alustas Keskkonnaagentuuri ringmajanduse projektijuht Kaili Simberg. Keskkonnaagentuuri ja Tallinna Tehnikaülikooli ühisprojekt sai alguse 2021. aasta suvel ja peaks lõpule jõudma käesoleva aastaga. Keskendutud on ringmajanduse raamistiku alustalade leidmisele ning avalikkuse teadlikkuse suurendamisele ringmajanduse valdkonnas Eestis.
Eelarve oli natuke üle miljoni euro ja seda rahastatakse Euroopa Majanduspiirkonna Finantsmehhanismi 2014−2021 programmist. Projekt hõlmab mitmeid tegevusi, sealhulgas ametnikele suunatud koolitusprogrammi, ringmajanduse uuringuid, keskkonnahoidlike riigihangete edendamist ja elluviimist, ringmajanduse koolitusprogrammi õpetajatele ning koolinoortele korraldatavat võistlust, õppereise avaliku sektori töötajatele ning teavituskampaaniat, mis hõlmab videoklippe teadlikkuse suurendamiseks.
Üks oluline saavutus selles projektis on olnud kõikide kohalike omavalitsuste varustamine ringmajanduse teekaartidega. Simberg tõi välja, et kohalik omavalitsus mängib ringmajanduse edendamisel võtmerolli, sest mõjutab otseselt inimese ja kogukonna elu. Samas teadvustas ta, et edu saavutamiseks tuleb leida sünergia kohaliku omavalitsuse, riigi ja ettevõtete vahel.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare