16.6 C
Rapla
Neljapäev, 2 mai 2024
UudisedKasvav kaevandamissurve surub omavalitsused nurka

Kasvav kaevandamissurve surub omavalitsused nurka

Rail Balticu ehitamine on tekitanud aina kasvava kaevandamissurve Raplamaale. Perspektiivitute alade uurimisele vald kätt ette panna ei saa.

„Surve on erakordselt suur. Kuna kõik sedalaadi taotlused käivad volikogu töölaualt läbi, siis olgu probleemi ilmestamiseks toodud fakt, et 2022. aasta algusest on volikogu arutanud 18 korral erinevaid taotlusi või vaideid, mis kaevandustega seotud. Seega sisuliselt keskmiselt igal volikogu koosolekul tuleb teemaga tegeleda,” ütles Kohila volikogu esimees Heiki Hepner.
Ta lisas, et raskuskese jääb nii ida (Pahkla küla) kui ka lääne poole (Lümandu, Pihali ja Rabivere küla), aga taotlusi tuleb sisuliselt üle kogu valla. „21 külast 10-s on esitatud kas uuringuloa taotlus, kaevandusloa taotlus või on seal toimiv kaevandus,” kommenteeris Hepner.
„2021. aasta novembris ning nüüd ka 2023. aasta suve hakul on olnud laiem ring uuringuloa taotlusi menetluses. Maavaraliselt on Märjamaal kruusakarjäärid põhjas Pajaka külas ja selle ümbruses ning lääne osas. Märjamaal ida ning lõuna pool kruusakarjääre pole. Surve on olnudki nüüd paljuski lõuna suunas, kuid 2021. aasta uuringuloa aladel 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare