12.2 C
Rapla
Pühapäev, 5 mai 2024
SportMärjamaa alevijooks tähistas 40. tähtpäeva

Märjamaa alevijooks tähistas 40. tähtpäeva

Liina Karotamm

Märjamaa alevijooks pidas 16. septembril ilusas sügispäikeses oma 40 aasta juubelit. Juubelijooksule oli registreerunud 613 osalejat, kellest raja läbis 546 eri vanuses spordisõpra – jooksjaid, käijaid ja vankrites ka neid, kes veel ise ei kõnni.

Noorimad jooksid vanemate ergutuse saatel 400-meetrise staadioniringi. Tõsised sportlased jooksid 6,3 km ringi Märjamaa alevis. Nende kahe vahele mahtusid eri vanuseklassidele mõeldud 1,3 km, 2,7 km ja 4,7 km distantsid. Lastele oli meelelahutuseks tasuta batuut ja kõiki võistlejaid ergutas Eesti Jalgpalliliidu maskott siil. Enne iga jooksu tehti soojendusvõimlemist treener Mari-Liis Kalmuse juhendamisel. Kõik soovijad said nii enne kui ka pärast jooksu teha lihastreeningut uhiuues välijõusaalis, mis paigaldati reedel, 15. septembril Märjamaa spordihoone ette. Välijõusaal on avatud kõigile soovijatele 24 tundi ööpäevas.
Noorimas vanuseklassis võitjaid välja ei kuulutatud – kõik olid võitjad! Seda kinnitas ka uhke number 1 jooksjate rinnaesisel. Väärib siiski märkimist, et esimesena jõudis finišisse sellel distantsil Derek Kaljur Varbolast.
Spordikalender on septembrikuus väga tihe ja sunnib spordisõpru valima, millisel üritusel osaleda. Seekord pidid alevijooksu korraldajad osalejate pärast konkureerima näiteks suure rahvajooksuga ELKE Tallinn Run – Noblessner, aga siiski on rõõm tõdeda, et Märjamaa alevijooks on välja teeninud koha üleriigilistes spordikalendrites ja jooksjaid jõuab Märjamaale ka kaugemalt – Koselt, Lihulast, Riisiperest, Tallinnast, Kuusalust, Saaremaalt. Jooksul oli esindatud mitmeid spordiklubisid kaugelt ja lähedalt – Rapla Jooksuklubi, Prorunner, Kohila Püsivus, 21CC Triatloniklubi, Tripassion Triatloniklubi, Täppsportlased jt. Hea meel on ka selle üle, et alevijooksuga liitutakse suisa kollektiivide kaupa – hea eeskuju on naiskoor Paula.
Märjamaa alevijooksu korraldanud Märjamaa valla spordikeskuse juht Mart Tilk tõdes, et rõõm on selle üle, et Märjamaa rahvas on spordi- ja liikumisrahvas ning nii palju kaasaelamist raja ääres pole varasematel aastatel veel olnud. “Suur tänu kõigile osalejatele ja erilised tänud kõigile lastevanematele, et toetate ja toote oma lapsi liikuma! Kodust saavad alguse harjumused ja need peavad tervist toetama.”

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare