7.2 C
Rapla
Pühapäev, 28 apr. 2024
UudisedRapla korvpallikool asus lahendama rahalist kitsikust

Rapla korvpallikool asus lahendama rahalist kitsikust

Huvihariduse riikliku rahastuse vähendamise mõju on jõudnud valusalt spordiklubideni. Rapla korvpallikooli näitel saab välja tuua, et 2022. aastal vähenes toetus neile 16 182 euro võrra ning 2023. aastal lisaks veel 17 539 euro võrra. Kahe aasta peale teeb see kokku 33 721 eurot.

Rapla korvpallikooli pikaaegne eestvedaja Jaak Karp võtab nendest summadest rääkides kahe käega peast kinni. “Ühe noorteklubi eelarve jaoks on need hullumeelselt suured summad,” sõnas ta. Korvpallikool on nüüdseks ette võtnud samme, et tekkinud olukorraga toime tulla.
Oluline on märkida, et kui huvihariduse riiklik rahastus vähenes, langes esmane otsus, mida sellises olukorras teha, kohaliku omavalitsuse ehk Rap­la vallavalitsuse kätte. Riik küll vähendas toetust huviharidusele, kuid selle vähenenud toetuse jagamine oli ikkagi valla, mitte riigi otsus. Abivallavanem Rain Terras tõdes, et valusaid otsuseid tuli sel hetkel tõesti langetada ning need puudutasid ka Rapla korvpallikooli. Samas tõi Terras välja, et klubid on algusest peale olnud teadlikud, et riiklik rahastus võib ootamatult väheneda või isegi lõppeda ning seega ei oleks tohtinud see teade tulla päris ootamatult. “Rapla korvpallikooli jaoks tähendas see rahastuse vähenemist ja vajadust tegevuse ümberkorraldamiseks,” sõnas Terras.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare