-5.3 C
Rapla
Pühapäev, 3 dets. 2023
LisalehtRohelised Sõnumid: Tudengite mõtted andsid Kohila paberivabrikule uut hingamist

Rohelised Sõnumid: Tudengite mõtted andsid Kohila paberivabrikule uut hingamist

Eesti Kunstiakadeemia tudengid otsisid viise, kuidas Kohila ajaloolist paberivabrikut väärtustada ja elavdada. Ideedest sündis näitus „Hüljatud maastikud. Kohila paberivabrik”.

Septembri keskpaigas täitus Kohila paberivabriku puidumassisaal inimestega. Nad kõik olid tulnud kuulama, millised ideed sündisid Eesti Kunstiakadeemia arhitektuuri ja linnaplaneerimise õppekava erialastuudios „Hüljatud maastikud” osalenud tudengite peas. Pool saali oli täidetud toolidega, ülejäänud osa täitis suuremõõtmeline näitus koos ideekirjelduste ja makettidega. Ühtekokku tutvustasid tudengid üheksat väga eriilmelist ideed, kuidas paberivabrikut uuele elule aidata.
„„Hüljatud maastikud” on meie jaoks juba traditsiooniks saanud,” alustas päeva kunstiakadeemia professor, arhitektuuri ja linnaplaneerimise osakonna ning õppekava juht ning erialastuudio juhendaja Andres Ojari. Kohila paberivabrik on järjekorras juba kümnes objekt, mis erialastuudios käsile võetud sai. Stuudios käsitlevad tudengid maastikke, mis on jäänud sööti ja kasutamata, eesmärgiga need ühel hetkel taas ellu äratada.
„„Hüljatud maastikud” ei ole ainult üks erialastuudio, vaid see on alguse saanud tegelikult 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused