18.3 C
Rapla
Reede, 3 mai 2024
ValladRapla valdNaksitrallide lasteaed läheb uuel aastal remonti

Naksitrallide lasteaed läheb uuel aastal remonti

Rapla Naksitrallide lasteaia remont peaks algama hiljemalt järgmise aasta kevadel. Tööde ajaks kolivad lapsed asenduspinnale.

Lasteaia renoveerimise kogueelarve on ligikaudu kaks miljonit eurot. Osa sellest tuleb kohaliku omavalitsuse hoonete energiatõhusaks muutmise meetme toetusest, ülejäänud katab vald oma vahenditest. Meetme vahendite kasutamine seab oma tingimused nii teostavatele töödele kui ka ajagraafikule. Kuna meetme eesmärk on hoonete energiatõhusaks muutmine ja CO2 heitme vähendamine, saab selle abil rajada soojustagastusega ventilatsiooni, renoveerida küttesüsteemi, uuendada elektrisüsteemi, seinu ja katust soojustada, avatäiteid vahetada ja katusele päikesepaneelid paigaldada.

„Juhul, kui tekib vajadus viia ellu täiendavaid hoone renoveerimise tegevusi, siis seda rahastab Rapla vald juba 100% oma eelarvest,” rääkis Rapla abivallavanem Rain Terras.
Ta lisas, et projekteerimise protsess on lõpusirgel ja vallavalitsus soovib veel käesoleva aastanumbri sees ehitushanke välja kuulutada.
„Planeeritavad ehitustööd peavad lõppema selliselt, et kõik tegevused tuleb ellu viia hiljemalt järgmise aasta lõpuks. See tuleneb eelpool nimetatud toetusraha taotlemise ajalisest piirangust. Kui kõik sujub plaanipäraselt, võiksid tööd alata hiljemalt järgmise aasta aprillist,” selgitas Terras.
Kuna ehitustööd on mahukad, vajavad lapsed senikauaks asenduspinda. Selleks kohandatakse neile vana Rap­la vallamaja. „Naksitrallide lasteaia kuue rühma ajutine kolimine Rapla vallavalitsuse endistesse ruumidesse Viljandi mnt 17 on hetkel ainukene võimalus 2024. aastal lasteaiahoone rekonstrueerida,” ütles vallavanem Gert Villard. Ruumid jäid vabaks tänavu mais, kui vallavalitsus kolis riigimaja ruumidesse.
Vallamaja ruumid on üle vaadatud ja kohandatakse ajutise lasteaia ruumidele vastavaks. „Ruumid peavad olema tervisesõbralikud ja ohutud lastele. Näiteks värvitakse kõik ruumid üle nõuetekohase värviga ja paigaldatakse tervisesõbralikud põrandakatted,” ütles Terras. Toit tuuakse lasteaeda ettenähtud termostega.
„Kuna periood on pikk, luuakse vana vallamaja ette ka õueala. Laste turvalisuse tagamiseks piiratakse see aiaga. Hetkel arutatakse ühe võimalusena kasutada selleks jalgpallihalli ümber olevat aeda,” rääkis Terras.
Kuigi see on oluline samm edasi, ei lahenda see kõiki lasteaedadega seotud probleeme Rapla linnas. „Selle remondiga saavad kõik Rapla linna lasteaiad nõukogude aja ehituse seisust tänasesse aega. See aga ei lahenda lasteaiakohtade järjekorda meie valla keskuses. Seetõttu tegeleme juba täna paralleelselt täiesti uue lasteaia ehitamise võimalustega. Siin ei tule lahendada finantsilised küsimused mitte ainult hoone püstitamiseks, vaid eriti iga-aastased püsikulud jätkusuutliku teenuse osutamiseks,” tõdes vallavanem Gert Villard.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare