-4.3 C
Rapla
Laupäev, 2 dets. 2023
SportElvis Leinberg on rahvaralli meister

Elvis Leinberg on rahvaralli meister

Estrit Aasma

28. oktoobril toimus Lääne-Virumaal Kehalas Eesti Autospordi Liidu korraldatava rahvaralli karikavõistluse viimane etapp. Elvis Leinberg/Indrek Vulf saavutasid oma punase Honda Civicuga esikoha ning kindlustas sellega Eesti meistritiitli rahvarallis juba teist aastat järjest.
Lisaks sellele on hooaja üldkokkuvõttes Elvis Leinberg ka Eesti meister rahvasprindis, seda juba kolmandat aastat järjest. Elvis Leinberg on Raplamaalt Juurust pärit 29-aastane noormees, kes sai tehnikapisiku külge juba lapsena. Esimest korda võttis ta autoroolis teistega mõõtu isa ostetud sapakaga Kaiu alaealistele suunatud sapaka sarjas. Tehnikapisik küljes, lõpetas Elvis 2018. aastal Tallinna Tehnikakõrgkooli autotehnika erialal. 2021. aastal soetas ta omale punase Honda Civicu, millega sõitis end poodiumile igal võidusõidul.
2021. aastal saavutas ta rahvaralli üldkokkuvõttes 2. koha, 2022. ja 2023. aastal 1. koha. 2WD-VE 2023. aasta rahvaralli kokkuvõttes võttis Elvis mõõtu 27 rahvasportlasega kuuest rallist (üks jäi ära) viiel ning kogus kokku 144 punkti, saavutades sellega esikoha. 2023. aasta 2WD-VE rahvasprindi kokkuvõttes osales Elvis 11 etapist (2 jäi ära) 8-l oma punase Hondaga ning kindlustas omale esikoha 145 punktiga 41 rahvasportlase ees. Tehvandil toimunud Rahvasprindi etapil võistles Elvis Jaguariga, kuna esikoht oli juba kindlustatud ja soov oli kätt teise auto roolis võidu sõites proovida.
Rahvasprindi etappide kokkuvõttes kuulub Eesti meistritiitel Elvisele 2021., 2022. ja 2023. aastal. 2022. aastal tunnustas Eesti Autospordi Liit teda ka aasta rahvasportlase tiitliga.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused