6.6 C
Rapla
Neljapäev, 9 mai 2024
LisalehtKehtna liigub edasi kolme tuulepargi rajamisega

Kehtna liigub edasi kolme tuulepargi rajamisega

Kehtna vallas minnakse edasi kolme võimaliku tuulepargi rajamisega. Kohalike tunded on sel teemal vastakad.

Suvel kehtestatud Kehtna üldplaneering nägi ette tuuleenergeetika arendamiseks sobilikud alad. Ootuspäraselt on pärast kehtestamist laekunud valda mitu taotlust neid alasid lähemalt uurida.
Septembri lõpus algatas Kehtna volikogu Ingliste piirkonnas T1 (Pae, Ingliste, Lau, Linnaaluste ja Põrsaku küla) ja T2 (Lau küla) taastuvenergiaparkide detailplaneeringud koos keskkonnamõju strateegilise hindamisega. Oktoobris lisandus neile ka kolmas sarnase sisuga detailplaneering T4 (Hiie, Haakla, Vastja ja Rõue küla) tuuleala näol. Kõikidest neist aladest on huvitatud arendajana TMV Green OÜ.
Võimalikest tuuleparkidest suurim on T4 ehk Hiie taastuvenergiapark, mis hõlmab ligikaudu 612 ha ja kuhu võiks kerkida umbes 20 tuulikut. Piirkonnas tuleb keskkonnamõju hindamisel erilist tähelepanu pöörata linnustikule, eriti sellele, kas ja kuidas tuulepark mõjutaks musta toonekurge, metsist ja tetre.
T1 ehk Pae taastuvenergiapark hõlmab umbes 215 hektarit ja võiks saada koduks kaheksale-üheksale tuulikule. T2 ehk Lau taastuvenergiapargi ala on 97 hektari suurune ja sinna kavandatakse kuut tuulikut. „Kas see nii saab olema, seda me täna veel ei tea,” ütles valla ehitusspetsialist Hans-Jürgen Schumann ka septembrikuu volikogu istungil. Ta toonitas, et täna ei saa tuuleparkide kohta veel midagi kindlat öelda, sest planeerimine on alguses. Täpselt samuti ei ole praegu veel kindel, kui suurtest tuulikutest rääkida saab.  Schumann ütles, et need võivad olla 250 meetrit, aga ka 270 meetrit kõrged. Eeldatavasti 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare