Makroonid

Ulvi Blande

Kes meist poleks kuulnud sellisest maiusest nagu makroonid. Inimestel on nende suhtes vรคga vastakad tunded. Osa jumaldavad neid ja teised ei saa aru, mida neis maiustes leitakse. Mina olen neisse ka suhtunud leigelt, aga hรคsti vรคlja tulnud makroonid nรคevad vรคga ilusad vรคlja ja ma olen vahel kasutanud neid kaunistustena. Kรผll olen ma need sel juhul ikkagi ostnud. Makroonid on juba pikka aega vรคga populaarsed tortide ja pidulaudade kaunistusena. Maitse juures mรคngib kรตige suuremat rolli ikkagi kreem, mis seal vahel on.
Ega neid ole kerge kรผpsetada. Aga proovime ikka. Esimene kord ei pruugi alati รตnnestuda. Nende valmistamise juures on palju nรผansse, aga kรตige tรคhtsam on taigna segamine. Kui liiga palju segada, voolab taigen laiali, kui vรคhe, siis ei teki makroonile n-รถ jalga (รตhulist serva). รœlioluline on ained kaaluda.

Vaja lรคheb: 60 g mandlijahu, 110 g tuhksuhkrut (55 g +55 g), 20 g suhkrut, 50 g munavalget
Tรคidis: 75 g toasooja vรตid, 50 g toasooja toorjuustu, 2 spl marjapรผreed

Reklaam:

Tee nii: Sรตelu รผhte kaussi 60 g mandlijahu ja 55 g tuhksuhkrut. Teise kaussi pane รผlejรครคnud 20 g suhkrut ja 55 g tuhksuhkrut.
Vahusta munavalge ilma suhkruta, kuni see on kergelt vahus. Lisa kergelt vahustades teise kaussi segatud suhkrusegu. Vahusta 1-2 min, kuni segu on lรคikiv ja siidine. Suhkur peab olema sulanud. ร„ra รผle vahusta!
Nรผรผd lisa segule tasakesi puulusikaga segades mandlijahusegu. Segades vรคljub รผleliigne รตhk taignast. Taigen peab tulema parajalt voolav, mitte liiga paks ega liiga vedel. Kui tahad toiduvรคrvi lisada, peab seda lisama praegu. Mida rohkem segada, seda vedelamaks taigen lรคheb!
Pane taigen pritskotti ja pritsi kรผpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile vรคikesed kettad. Jรคta ketastele vรคikesed vahed. Seejรคrel koputa ahjuplaati 4-5 korda vastu tรถรถpinda. See aitab รตhul taignast vรคlja tulla. Jรคta ahjuplaat 15 min kuivama.
Seejรคrel kรผpseta pรถรถrdรตhuga 125 kraadi juures 15-17 min. Kui makroonid hakkavad vรคrvi muutma, alanda vรคheke temperatuuri. Pruuniks ei tohi lasta kรผpseda. Pรคrast kรผpsetamist peavad makroonid tรคielikult maha jahtuma. Eemalda ettevaatlikult paberilt. Tรคida makroonid meelepรคrase tรคidisega.

Tรคidis: Sega vรตi, toorjuust ja tuhksuhkur omavahel, lisa marjapรผree, sega รผhtlaseks massiks.
Pรตhiliselt kasutatakse makroonide vahel tavalist vรตikreemi. Millise maitsega, see on igaรผhe enda otsustada.

Allikad: kokkame.ee, nami-nami.ee

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kรตiki kommentaare