7.7 C
Rapla
Neljapäev, 9 mai 2024

Makroonid

Ulvi Blande

Kes meist poleks kuulnud sellisest maiusest nagu makroonid. Inimestel on nende suhtes väga vastakad tunded. Osa jumaldavad neid ja teised ei saa aru, mida neis maiustes leitakse. Mina olen neisse ka suhtunud leigelt, aga hästi välja tulnud makroonid näevad väga ilusad välja ja ma olen vahel kasutanud neid kaunistustena. Küll olen ma need sel juhul ikkagi ostnud. Makroonid on juba pikka aega väga populaarsed tortide ja pidulaudade kaunistusena. Maitse juures mängib kõige suuremat rolli ikkagi kreem, mis seal vahel on.
Ega neid ole kerge küpsetada. Aga proovime ikka. Esimene kord ei pruugi alati õnnestuda. Nende valmistamise juures on palju nüansse, aga kõige tähtsam on taigna segamine. Kui liiga palju segada, voolab taigen laiali, kui vähe, siis ei teki makroonile n-ö jalga (õhulist serva). Ülioluline on ained kaaluda.

Vaja läheb: 60 g mandlijahu, 110 g tuhksuhkrut (55 g +55 g), 20 g suhkrut, 50 g munavalget
Täidis: 75 g toasooja võid, 50 g toasooja toorjuustu, 2 spl marjapüreed

Tee nii: Sõelu ühte kaussi 60 g mandlijahu ja 55 g tuhksuhkrut. Teise kaussi pane ülejäänud 20 g suhkrut ja 55 g tuhksuhkrut.
Vahusta munavalge ilma suhkruta, kuni see on kergelt vahus. Lisa kergelt vahustades teise kaussi segatud suhkrusegu. Vahusta 1-2 min, kuni segu on läikiv ja siidine. Suhkur peab olema sulanud. Ära üle vahusta!
Nüüd lisa segule tasakesi puulusikaga segades mandlijahusegu. Segades väljub üleliigne õhk taignast. Taigen peab tulema parajalt voolav, mitte liiga paks ega liiga vedel. Kui tahad toiduvärvi lisada, peab seda lisama praegu. Mida rohkem segada, seda vedelamaks taigen läheb!
Pane taigen pritskotti ja pritsi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed kettad. Jäta ketastele väikesed vahed. Seejärel koputa ahjuplaati 4-5 korda vastu tööpinda. See aitab õhul taignast välja tulla. Jäta ahjuplaat 15 min kuivama.
Seejärel küpseta pöördõhuga 125 kraadi juures 15-17 min. Kui makroonid hakkavad värvi muutma, alanda väheke temperatuuri. Pruuniks ei tohi lasta küpseda. Pärast küpsetamist peavad makroonid täielikult maha jahtuma. Eemalda ettevaatlikult paberilt. Täida makroonid meelepärase täidisega.

Täidis: Sega või, toorjuust ja tuhksuhkur omavahel, lisa marjapüree, sega ühtlaseks massiks.
Põhiliselt kasutatakse makroonide vahel tavalist võikreemi. Millise maitsega, see on igaühe enda otsustada.

Allikad: kokkame.ee, nami-nami.ee

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare