4.9 C
Rapla
Laupäev, 27 apr. 2024
UudisedRaamaturingluse Kehtna raamatute kogumise aktsioonilt toodi tuhandeid teoseid

Raamaturingluse Kehtna raamatute kogumise aktsioonilt toodi tuhandeid teoseid

Eesti rahvusraamatukogu hoiuraamatukogu Kehtna raamatute kogumise aktsioonilt koguti raamatusõpradelt novembri viimasel nädalavahetusel ligi 5000 raamatut ja peeti tulist arutelu raamatu taaskasutamise küsimuste üle. Kogu aasta jooksul on hoiuraamatukogu kokku kogunud ligikaudu 350 000 teavikut, millest enamus on raamatud.

„Tänaseks on hoiuraamatukogu vahetuskogusse vastu võetud kokku 353 146 teavikut ja nendest 94% on raamatud. Kõik raamatute kogumise aktsioonid on olnud väga rahvarohked ning igast Eesti nurgast on kaasa toodud tuhandeid teoseid,“ kõneles Eesti rahvusraamatukogu hoiuraamatukogu juhataja Kai Lugus, kes tunnustas 25. novembril toimunud aktsioonil Kehtnas inimeste huvi raamatu taaskasutuse ja elukaare vastu.

„Vestlusringis Kehtna raamatukogus olid inimesed aktiivsed küsima ja arutlema ning omavahel ka vaidlema. Kohtumine oli huvitav ja hariv,“ meenutas vestlusringi juhtinud Kalju Tammaru. Kohale olid tulnud Kehtnasse nii piirkonna raamatusõbrad kui ka kolleegid kaugematest raamatukogudest Märjamaalt ja Arukülast.

Kehtna kampaanianädala jooksul õnnestus hoiuraamatukogul saada oma vahetuskogusse teistele raamatukogudele edasi jagamiseks heas korras ja mitmekülgse valikuga kirjandust.

Kokku toodi Tallinnasse 4 941 raamatut, millest 73 olid võõrkeelsed. Lisaks koguti 12 aastakäigu jagu eestikeelset perioodikat. Erinevalt eelnevatest kampaaniaüritustest oli Kehtnas üleandmiseks valmis pandud bussitäis raamatuid juba enne kampaanianädala algust.

Käesoleva aasta viimane raamaturingluse päev toimub 16. detsembril Tallinnas Eesti rahvusraamatukogu väikeses majas aadressil Narva maantee 11. Rohkem infot ürituse kohta leiab SIIT.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare