12.8 C
Rapla
Laupäev, 4 mai 2024
UudisedTule- ja tantsuetendus oli seekord eriti tuline

Tule- ja tantsuetendus oli seekord eriti tuline

Olga Sokk

Rahvas räägib, et seekordne tule- ja tantsuetendus oli ikka kõige parem. Olen sellega täiesti nõus, et igal aastal läheb show üha paremaks.

Rapla tantsustuudio Lootos korraldas tantsuetendust juba 16. korda. Seekord oli see ka rahvusvahelisem kui varem. Soomest osales idamaine tantsustaar Mila Tannermaa oma grupiga, Tallinnast Jekaterina Dariy, kelle grupp Oriental Pearl on saanud mitmeid auhindu ning osalenud idamaisele kultuurile pühendatud festivalidel ja kontsertidel Eestis, Soomes, Lätis ja Leedus. Grupis on pooleks eestlased ja vene rahvusest tantsijannad.
2022. aasta septembris loodi Tallinnas tantsurühm Philosophia, kus ukrainlanna Sophi eestvedamisel avastatakse tribal fusion stiili. Ukrainlannasid oli etendusel veelgi, üks tantsija on ka Rapla grupis.
Idamaiseid tantse esitas ka aastaid Egiptuses Kairo ooperimajas tantsinud Kaidi Udris. Egiptuses on oma tantsijateed sillutanud ka Eve Ruul, kelle grupid Raplast ja Juurust esinesid samuti tantsuetendusel.
Tantsustuudio Arrakis on väärika vanusega Eestis tegutsev stuudio, kus põhisuunaks on lähis-ida ja polüneesia tantsud. Stuudio tegutseb hetkel Tallinnas Pirital ja Viimsis. Juhendaja ja tantsija on Jelena Metsoja.
Kuna õhtu peategelased on peamiselt flamenco-, idamaised ja mustlastantsijad, osales ka flamencostuudio Fiesta, kes viimastel aastatel on kasutatud „bata de cola“ stiili. Tantsijad ise ütlevad, et neil on sabad.
Mustlastantsu, charlestoni ja ka erinevaid idamaiseid tantse esitas Rapla tantsustuudio Lootos.
Kontsert-etendus algab traditsiooniliselt varjutantsuga ja lõppeb tuleshowga. Imelise varjutantsu esitas Lemme Velleõu. Ägeda tuleshow tegi Margarita Fire Angel, kes on tuletantsu žanri Eestisse toonud. Tema asutatud on ka Eesti esimene tuleteater Kelfirius ja Eesti Tuleartistide Liit.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare