16.6 C
Rapla
Kolmapäev, 1 mai 2024
UudisedMartin Paasoja lõpusekundite kolmene tõi Avis Utilitas Raplale magusa võidu

Martin Paasoja lõpusekundite kolmene tõi Avis Utilitas Raplale magusa võidu

Avis Utilitas Rapla teenis reede, 22. detsembri õhtul eriti magusa võidu TalTech/Optibeti üle. Rapla kangelaseks kerkis selles mängus Martin Paasoja, kes tabas viimasel minutil kaks kaugviset ja tõi meeskonnale ühe punktilise võidu 80:79. Võit oli seda magusam, et suure osa kohtumisest juhtis TalTech ning Rapla eduseisu tõi tabloole alles Paasoja tabav kaugvise 1.3 sekundit enne lõpusireeni.

Suurt osa kohtumisest domineeris ülikoolimeeskond ja kohati tundus, et Rapla lootus hakkab tuhmuma. Siiski ei andnud mängijad alla, võitlesid lõpuni ning see tõi Paf Eesti-Läti korvpalliliigas Raplale teise järjestikuse võidu. Ühtlasi on see ka teine järjestikune võit uue peatreeneri Brett Nõmme käe all.

Algviisikud:
Avis Utilitas Rapla: Markus Ruubel, Eric Hunter, Obrad Tomic, Volodymyr Shevchenko, Martin Paasoja
TalTech/Optibet: Taavi Jurkatamm, Oliver Metsalu, Kasper Suurorg, Gregor Ilves, Indrek Sunelik

Kohtumine algas skoorivaeselt ja rabedalt. Rapla püüdis skoori kasvatada kolmese joone tagant, kuid viis järjestikust katset läksid mööda. Viie minutilise mängu järel oli TalTech eduseisus 8:6. Järgnevatel minutitel asus ülikoolimeeskond veel rohkem eduseisu kasvatama. Rapla mängus oli puudu nii särtsu kui otsustavust. Kaks minutit enne esimese veerandaja lõppu oli TalTechi eduseis juba 19:8. Esimese veerandaja võitsid külalised Tallinnast 21:12.

Teisel veerandajal asus Rapla vahet vähendama, kuid see kulges väga visalt. Kahe minutiga oli Rapla vähendanud kaotusseisu viie punkti peale ning see andis lootust, et lähiajal jõutakse viigiseisuni. Nii siiski ei läinud. Vastaste poolelt oli heas hoos Kasper Suurorg, kes sai esimese mängijana täis kümme punkti. Kuus minutit enne esimese poolaja lõppu oli TalTech eduseisus 28:16. Seda ei suutnud Rapla tagasi mängida ning poolajapausile mindi seisul 43:32 külaliste kasuks.

TalTech dikteeris esimest poolaega selgelt, kuid 11-punktiline vahe ei olnud midagi võimatut, et teisel poolajal seda tagasi ei saaks mängida. Loomulikult oli eduseisu kaitsev TalTech pühendunud, et midagi sellist ei juhtuks. Rapla püüdis mängu kiiremaks ajada ning kohati tõi see ka edu. Murrangut see esimese hooga kaasa ei toonud. Jätkuvalt hoidis ohje enda käes TalTechi põhimängija Kasper Suurorg, kes isiklikku skoori järjekindlalt kasvatas ja jõudis kolmandal veerandajal 18 punkti peale.

Kolmanda veerandaja teises pooles hakkasid jõuvahekorrad muutuma. Markus Ruubeli korvialune vise vähendas vastaste eduseisu 54:51 peale. Viigini esimese hooga küll ei jõutud, kuid see andis usku, et Rapla tuleb veel tagasi. Kolmanda veerandaja võitis TalTech siiski 57:54.

Lootus oli igatahes tagasi, et Rapla suudab võita. Viigini jõuti seisul 57:57 kui vabaviske tabas Malik Pope. Seejärel haarasid külalised uuesti eduseisu, kuid nii jõuliselt enam domineerida ei suutnud kui esimesel poolajal. Viigiseisul kasvas saalis elevus hetkeks päris kõrgele, kuid Rapla eduseisu see kohe kaasa ei toonud. Valus oli see, et viimastel minutitel langesid viie veaga pingile nii Markus Ruubel kui Rait-Riivo Laane.

Viisteist sekundit enne mängu lõppu oli TalTech nelja-punktilises eduseisus ning rünnakuõigus oli Raplal. Martin Paasoja saatis teele tabava kaugviske ning tõi vahe kõigest ühe punkti peale. Seejärel oli vastaste poolelt vabaviskejoonel ühe korra täpne Kasper Suurorg. Raplal jäi kasutada viimane rünnak ning seda tehti resultatiivselt. Martin Paasoja viis ise palli üle keskjoone ning läks ka viskele. Pall kukkus korvi ning see viis Rapla 80:79 juhtima. Vastastel jäi vastuse leidmiseks aega veel 1.3 sekundit ning selle ajaga jõudis Oliver Metsalu ka viskele, kuid pall korvi ei kukkunud. Lõpusireeni kõlades näitas tabloo Rapla võitu 80:79 ning võidutants võis alata. Eriti magus oli võit ka selle poolest, et tegemist oli Rapla viimase mänguga 2023. aastal.

Avis Utilitas Rapla peatreener Brett Nõmm ütles mängujärgses intervjuus, et viimase kahe mänguga on usk meeskonda tagasi toodud. “Oleme usu meeskonda tagasi toonud ja mul on hea meel, et mängijad võitlesid täna lõpuni. Olen alati teadnud, et meie mängijates on sisu,” rääkis Nõmm. Esimese poolaja kaotusseisu kohta ütles peatreener, et ta hakkas mängijatelt liiga palju nõudma. “Hakkasin mängijatelt liiga palju nõudma ja seetõttu esimene poolaeg meil ei õnnestunud,” sõnas ta.

Avis Utilitas Rapla suurim skooritegija oli Martin Paasoja, kes viskas 20 punkti. Volodymyr Shevchenko ja Malik Pope viskasid mõlemad 13 punkti. Pope võttis lisaks ka kümme lauapalli. TalTechi poolelt tõi enim punkte Kasper Suurorg, kelle arvele jäi 25 silma. Tegemist oli Rapla kuuenda võiduga sel hooajal. Selle kõrvale on saadud ka 11 kaotust. Nagu öeldud, siis selleks aastaks on Rapla oma mängud ära pidanud. Järgmises vastasseisus võõrustab Rapla laupäeval, 6. jaanuaril Viimsit.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare