3.8 C
Rapla
Kolmapäev, 1 mai 2024
UudisedArutelu Eidapere kooli tuleviku üle kiskus tuliseks

Arutelu Eidapere kooli tuleviku üle kiskus tuliseks

Eidapere kooli tulevik on olnud Kehtna valla üks sõlmküsimusi vähemalt viimased kümme aastat. Nüüd on vallavolikogu laual eelnõu, mille kohaselt muudetakse Eidapere kool alates 1. septembrist kuueklassiliseks ning alates 2027. aastast jääb neid alles veel vähem. Ühtlasi läheks kool Järvakandi kooli juhtimise alla.

Esmaspäeva, 22. jaanuari õhtul toimus Eidapere koolimajas hoolekogu avalik koosolek, kus eelnõud arutati. Ja kohati kiskus see väga tuliseks. Eidapere kogukond näitas ühtehoidmist ning seisis selle eest, et nende armas kool jätkaks praeguses formaadis vähemalt mõnda aega veel.
Eidapere kogukonna ühtsusest kõneles kas või kohaletulnud inimeste hulk. Väikeses saalis oli kohal 70 inimest, nendele lisandusid veebiülekande vahendusel kuulajad. Istekohad olid saalis täis, kuulajaid jagus ukse tahagi. Tajutav oli küünarnukitunne.
Kehtna valla poolt tulid selgitusi jagama vallavanem Tanel Viks, abivallavanem Rynaldo Puusep ja volikogu esimees Katrin Anto. Õhtu algas abivallavanem Puusepa ettekandega raha jaotusest haridusvaldkonnas ning rahvastikutrendidest. Süvenedes mõlema valdkonna statistikasse, tõi ta välja, et Eidaperes ei ole võimalik kolmanda kooliastmega jätkata. Õhtu jooksul kordas ta neli-viis korda üle, et vallavalitsus ei näe muud alternatiivi kui muuta Eidapere kool kuueklassiliseks ja seejärel vähendada ka seda – muuta kolme- või neljaklassiliseks. Kuulama tulnud Eidapere elanikele ja kaugemaltki tulnud rahvale see jutt muidugi ei meeldinud.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare