1.6 C
Rapla
Neljapäev, 22 veebr. 2024
UudisedKohila lükkas kultuuririkkuse aasta käima kummardusega Taanile

Kohila lükkas kultuuririkkuse aasta käima kummardusega Taanile

Kultuuririkkuse aasta esimene sündmus kandis pealkirja “Killuke Taanit” ning tõi just selle riigi üheks õhtuks kuulajatele lähemale. Miks just Taani? Sest Kohila vallas elab teadaolevalt kaks taanlast.

Mis tuleb pähe esimesena, kui mõelda Taanile? Hiljutine troonivahetus, Hans Christian Andersen ja Inetu Pardipoeg või kuulsad Taani võileivad? Kõigest sellest oli juttu teisipäeva, 23. jaanuari õhtul Kohilas.
Idee on lihtne – tähistada 2024. aasta kultuuririkkuse teema-aastat selle kaudu, et tutvustada riike, mille rahvusest inimesi Kohila vallas elab. Kohila valla kultuurinõunik Sigrid Põld tõi välja, et rahvastikuregistri andmetel elab Kohila vallas 41 rahvuse esindajaid. Väga võimalik, et see arv on veel suurem, sest teadaolevalt on üks inimene ka Keeniast, aga see registrist välja ei tule. Loomulikult on palju eestlasi, venelasi, ukrainlasi ja valgevenelasi, aga ka üksikuid eksootilisemate rahvuste esindajaid.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused