3.3 C
Rapla
Kolmapäev, 17 apr. 2024
UudisedRapla Kesklinna kool võõrustas suurt robotite võistlust

Rapla Kesklinna kool võõrustas suurt robotite võistlust

First Lego League Challenge Kesk-Eesti eelvoorus panid põhikooli õpilased end proovile robotite ehitamises ja programmeerimises. Võistlustules oli ka Rapla Kesklinna kooli võistkond PANNImandlid, kes tuli seitsme tugevama hulka ning teenis seeläbi pääsme üleriigilisele finaalvõistlusele.

Kesk-Eesti parimad robotiehitajad võtsid laupäeval, 17. veebruaril üksteiselt mõõtu Rapla Kesklinna kooli võimlas. Sellist robotite ehitamise võistlust ei ole kunagi varem Rapla maakonnas olnud. See oli väljakutse nii Kesklinna koolile kui ka robootikaringi juhendajale Airi Metsaäärele.
Kuigi nime järgi oli tegemist Kesk-Eesti eelvooruga, tuli osalejaid ka Narvast ning Kuressaarest. Rapla eelis oli keskne geograafiline asukoht, kuhu on lihtne tulla kaugemaltki. Eriti tänulikud olid saarlased, et võistlus toimus just Raplas, sest nende jaoks oli siia tulla hulga lihtsam kui sõita Tallinnasse või Tartusse.
Kokku asus laupäeval võistlustulle 22 võistkonda. Igaüks neist oli selleks päevaks valmistunud mitu kuud. Rapla Kesklinna kooli robootikaringis hakati selleks valmistuma 2023. aasta oktoobris. Neljandate ja viiendate klasside 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare