14.4 C
Rapla
Laupäev, 27 apr. 2024
UudisedAvis Utilitas Rapla teenis Lätis veenva võidu

Avis Utilitas Rapla teenis Lätis veenva võidu

Avis Utilitas Rapla hea hoog sai jätku, kui laupäeval, 2. märtsil kirjutati turniiritabelisse neljas järjestikune võit. Seekord mängiti võõrsil Läti Ülikooli vastu ning võeti veenev võit 72:54. Eriti võimsalt sai Rapla oma mängumootori käima neljandal veerandajal, mida alustati 15:0 vahespurdiga. Suure panuse omade võitu andis Martin Paasoja, kes viskas 22 punkti.

Algviisikud:
Läti Ülikool: Otto Farenhorsts, Rihards Aleksandrovs, Valters Briedis, Edvards Lucis, Arnolds Helmanis
Peatreener: Gunars Gailitis

Avis Utilitas Rapla: Malik Pope, Eric Hunter, Tormi Niits, Marek Ruut, Martin Paasoja
Peatreener: Brett Nõmm

Avis Utilitas Rapla alustas kohtumist hea häälestatusega. Esmalt võeti sisse 7:0 eduseis ja alles peale seda lasti ka vastastel skoori teha. Martin Paasoja kaunis kolmepunktivise viis Rapla veerandaja keskel juhtima juba 13:5. Olgugi, et Läti Ülikool asub Paf Eesti-Läti liiga turniiritabelis viimasel kohal, siis kindlasti ei olnud tegemist kerge vastasega. Esimese veerandaja lõpuks oli Rapla eduseis 20:17. Tasub mainida, et Rimi Olümpiakeskuses oli kohal ka Rapla fännide esindus, kes tegi valjematki häält kui kohalikud fännid.

Teisel veerandajal jätkus kohtumine Avis Utilitas Rapla dikteerimisel. Esimest korda venis Rapla eduseis kümne punktiliseks seisul 36:26. Kordagi ei lastud Läti Ülikooli endale ohtlikult lähedale. Esimese poolaja võitis Rapla 39:28.

Kolmandat veerandaega alustas selgelt paremini Läti Ülikool. Kahe esimese minutiga viskasid nad seitse punkti ning vähendasid Rapla eduseisu nelja punkti peale 39:35. Peatreener Brett Nõmmel ei jäänud üle muud kui võtta minutiline mõttepaus. Sealt edasi tuli Läti Ülikool aina lähemale ning kolm minutit enne kolmanda veerandaja lõppu oli vahe ainult kaks punkti 47:45. Nendel hetkedel oli oluline hoida külma pead ning seda Rapla suutis. Martin Paasoja tabav kaugvise tegi seisuks 50:45. Enne otsustavat neljandat veerandaega oli Rapla eduseis 52:45.

Resultatiivset mängu jätkas Martin Paasoja, kes tabas järjest kolmepunktiviskeid. Just tema toel suutiski Rapla eduseisu kasvatada. Rapla alustas neljandat veerandaega tervelt 15:0 vahespurdiga tehes skooriks 67:45 ja pani sellega jõuvahekorrad lõplikult paika. Sealjuures ei visanud Läti Ülikool neljanda veerandaja esimese kuue minutiga ühtegi punkti. Lõpusireeni kõlades näitas tabloo Rapla võitu 72:54.

Nagu öeldud siis Rapla kangelaseks kerkis selles mängus Martin Paasoja, kes viskas 22 punkti. Sealjuures tabas ta viis kaugviset. Teise Rapla mängijana sai kahekohalise punktiskoori kätte Malik Pope, kes viskas 10 punkti. Ühtlasi võttis ta ka 10 lauapalli. Läti Ülikooli resultatiivseim oli Otto Farenhorsts 17 punktiga.

Avis Utilitas Rapla jaoks oli see hooaja üheteistkümnes võit, mille kõrval on ka neliteist kaotust. Järgmise mängu peab Rapla teisipäeval, 5. märtsil, kui Sadolin spordihoones võõrustatakse tugevat Läti klubi Ventspilsi. Pall pannakse mängu kell 19:00.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare