24.9 C
Rapla
Neljapäev, 30 mai 2024
UudisedGripp kimbutab endiselt

Gripp kimbutab endiselt

Gripihooaeg kestab üldjuhul oktoobrist maini. Haigestumine ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse püsib praegu stabiilsena.
Gripilevikut saab hinnata laialdaseks, haigestumuse intensiivsust madalaks. Eelmisel nädalal on registreeritud 205 gripijuhtu, neist 3 Raplamaal. Eesti keskmine grippi haigestumus 100 000 inimese kohta on 15, Raplamaal on vastav näitaja 8,8.
„Grippi haigestumus on püsinud stabiilsena, väikese langustrendiga,” ütles Terviseameti inspektor Ellen Villig. Grippi haigestumus Raplamaal on küll languses, kuid kuna viiruse levik on Eestis endiselt laialdane, püsib grippi nakatunute arv stabiilsena kerge kõikumisega.
Koroonasse haigestumine on samuti keskmisel tasemel, praegu on registreeritud 4 juhtu.
Terve Eesti lõikes on gripihooaja algusest kokku hospitaliseeritud 1347 inimest. Üle 60-aastaste hospitaliseeritud patsientide osakaal moodustab 48,8%. Hospitaliseeritud patsientide mediaanvanus oli sel nädalal 79. Hospitaliseerimiste arv on hakanud langema.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare