13.3 C
Rapla
Neljapäev, 30 mai 2024
UudisedMärjamaa kirik saab kauaoodatud uue katuse

Märjamaa kirik saab kauaoodatud uue katuse

Märjamaa kiriku katuse ehitustööd on jõudnud lõpusirgele. Katus saab valmis hiljemalt mai esimeses pooles. Tegemist on pikaaegse unistuse täitumisega, mida on oodanud nii EELK Märjamaa Maarja koguduse õpetaja Illimar Toomet kui ka koguduse liikmed.

Aastal 1969 paigaldatud vana eterniitkatus tegi oma tööd küll tublisti ja pikalt, kuid ühel hetkel sai tema aeg otsa. Illimar Toomet ütles, et uut katust on Märjamaa kirikule oodatud ja planeeritud pikalt. Nii näiteks osteti katuseplaadid valmis juba aastatel 2007 ja 2008 ning siiamaani on need kuuris oma aega oodanud. Toona toetas kivide ostmist siseministeerium.
Aastate jooksul on Toomet otsinud rahastuse võimalusi ja kirjutanud taotlusi, kuid korduvalt öeldi talle ära. Tööde alustamiseni jõuti lõpuks 2023. aasta juulis. Sellest ajast saati on need peaaegu terve aasta kestnud ning nüüd ollakse lõpetamisele lähedal. Küll aga ei ole tegemist kaugeltki odava ettevõtmisega. Katusevahetus läks maksma ligikaudu  

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare