14.9 C
Rapla
Reede, 3 mai 2024
SportRapla Raskejõustiku Spordiklubi õnnestunud võistlus Kilingi-Nõmmes

Rapla Raskejõustiku Spordiklubi õnnestunud võistlus Kilingi-Nõmmes

Kalev Kotto

13. aprillil oli järjekordne jõukatsumine Kilingi-Nõmmes, kus toimusid Eesti meistrivõistlused lamades surumises varustusega kõigile vanuserühmadele. Rapla Raskejõustiku Spordiklubi esindas ainsana Rapla maakonda.

Spordiklubi sportlastest võttis osa neli noort, neli juuniori ja kaks avatud klassi võistlejat. Avatud võistlusklassi kuuluvad kõik vanuserühmad. „Meie klubi esindasid neli neidu – Kendra Loose noortes ning Liselle Karjane, Linda-Kimberli Viigipuu ja Sandra Loose juuniorides,” ütles spordiklubi treener Kalev Kotto. Liselle ja Linda-Kimberli võistlesid kehakaalus -57 kg. Liselle tuli oma isiklikku rekordit kordava tulemusega 57,5 kg oma kehakaalus teiseks nii juunioride kui ka avatud klassis. Linda-Kimberli oli tulemusega 40 kg oma kehakaalus kolmas juunioride ja avatud klassis.
Kendra ja Sandra võistlesid kehakaalus -63 kg. Kendra tuli oma kehakaalus isiklikku rekordit kordava tulemusega 45 kg Eesti noorte meistriks ja oli avatud klassis teine. Lisaks sai ta noorte ABS arvestuses teise koha karika. Sandra sai esimestel Eesti meistrivõistlustel oma isikliku rekordiga 40 kg juunioride arvestuses teise koha ja avatud klassis kolmanda koha. Meie neiud (Liselle, Linda-Kimberli ja Kendra) saavutasid naiskonna arvestuses kolmanda koha.
Mehi oli Rapla Raskejõustiku Spordiklubist kuus: avatud klassis Jüri Haud ja Tarvo Heinroos, juunior Marten Oberg ja noortest Aron Prey, Jan-Raien Rüütmaa ja Karel Valter. Esimesena alustas võistlust Aron kehakaalus -66 kg ja tuli tulemusega 65 kg Eesti noorte meistriks ja avatud klassis teiseks. Jan-Raien saavutas tulemusega 92,5 kg kehakaalus -105 kg noortes teise koha. Karel tuli esimest korda Eesti noorte meistriks tulemusega 80 kg kehakaalus -120 kg.
Noorte ja juunioride võistkonda võivad kuuluda nii poisid kui ka tüdrukud vastavalt tulemustele. Meie noored (Kendra, Jan-Raien ja Aron) saavutasid võistkondlikult kolmanda koha. Marten tuli tulemusega 107,5 kg Eesti juunioride meistriks kehakaalus -83 kg. Juuniorid (Liselle, Linda-Kimberli ja Marten) saavutasid võistkondlikult kolmanda koha.

Järgmisena asusid võistlema meie kõige tugevamad. Varustusega võistlustel tohib kasutada surumisel spetsiaalset surumissärki, mis aga nõuab palju harjutamist ja kogemusi. Meie väheste võimaluste juures piirdub ettevalmistus mõne spetsiaaltreeninguga.
Avatud klassi kehakaalus -83 kg võistles Jüri Haud. Seekord surus Jüri 170 kg ja võitis selle tulemusega oma viienda Eesti meistritiitli. Lisaks sai Jüri M1 vanuseklassis ABS teise koha karika.
Tarvo võistles kehakaalus -93 kg, aga ei kasutanud spetsiaalset varustust. 157,5 kg surumisega saavutas Tarvo neljanda koha.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare