9.4 C
Rapla
Pühapäev, 5 mai 2024
UudisedAvis Utilitas Rapla alustas play-offi valusa kaotusega

Avis Utilitas Rapla alustas play-offi valusa kaotusega

Avis Utilitas Rapla alustas Eesti meistrivõistluste veerandfinaali erakordselt valusa kaotusega TalTech/Optibeti vastu. Lisaajale läinud kohtumises jäädi alla 82:75. Sealjuures oldi normaalaja lõpus lähedal võidule, kuid endine Rapla mängija Gregor Ilves tabas “hullu” kolmese ja viis kohtumise lisaajale. Seal oli parem juba koduväljakul mänginud ülikoolimeeskond.

Algviisikud:
TalTech/Optibet: Taavi Jurkatamm, Oliver Metsalu, Gregor Kuuba, Kasper Suurorg, Gregor Ilves
Avis Utilitas Rapla: Eric Hunter, Obrad Tomic, Tormi Niits, Marek Ruut, Martin Paasoja

Kohtumise alguses võitles eduseisu sisse TalTech/Optibet, kuid nelja ja poole mänguminuti järel tabas Martin Paasoja kaks vabaviset ning tegi skooriks 9:9. Esimese eduseisu sai Rapla sisse seisul 13:11 kui korvi alt oli täpne Obrad Tomic. Esimese veerandaja võitis TalTech/Optibet 21:20.

Mäng kulges tõusude ja mõõnadega mõlema meeskona jaoks. Väike ohumärk Rapla jaoks oli see, et Malik Pope teenis teise veerandaja avaminutitel juba kolmanda isikliku vea peale mida võttis peatreener Brett Nõmm ta kohe pingile puhkama. Suurt eduseisu ei saanud sisse kumbki võistkond, mäng kulges võrdselt. Esimese poolaja lõpuks oli skoor viigiline 34:34. Rapla vaatenurgast oli murekoht see, et esimesel poolajal saadeti teele kaheksa kaugviset, kuid korvi ei langenud neist ükski.

Kolmas veerandaeg algas skoorivaeselt. Kolme mänguminuti järel oli seis 36:36. Rapla esimese tabava kaugviske saatis teele Volodymyr Shevchenko kolmanda veerandaja keskpaigas. Sellega vähenes Rapla kaotusseis kolme punkti peale 39:42. Kokkuvõttes kulges kolmas veerandaeg Raplale siiski raskelt. Valusaid pallikaotusi tegid nii Eric Hunter kui Obrad Tomic. Enne otsustavat veerandaega oli TalTechi eduseis 46:43.

Viigilise seisu 46:46 seadis tabloole Marek Ruudu tabav kolmene neljanda veerandaja avaminutil. Sealt edasi jätkus võitluslik mäng. Rapla oli küll kaotusseisus, kuid suurt eduseisu TalTechil sisse teha ei lastud. Neli minutit enne lõpusireeni oli ülikoolimeeskonna eduseis 61:56, kuid Rapla polnud püssi kaugeltki põõsasse visanud.

Viigini jõuti seisul 61:61, kui tabava keskpositsiooniviske sai kirja Eric Hunter. Järgmisel rünnakul kordas ta seda ning Rapla juhtis juba 63:61. Lõpusekundid kujunesid erakordselt pingeliseks. Rapla oli normaalaja lõpus lähedal võidule kuni endine Rapla mängija Gregor Ilves tabas kaugviske ja tegi skooriks 66:66. Mängida jäi 5.4 sekundit. Rapla poolelt läks viskele Tormi Niits, kuid ta ei tabanud. Ees ootas lisaaeg.

Tasavägine mäng jätkus ka seal. Pinget oli tõesti rohkelt. Iga punkt maksis kullahinda, kuid lõpuks jäi peale siiski TalTech/Optibet skooriga 82:75.

Mängujärgses intervjuus ütles Martin Paasoja, et kaotus tegi kindlasti haiget. “Praegu teeb kaotus küll haiget. Mäng käis rütmis, ühel hetkel olid nemad paremad, teisel hetkel meie. See oli võrdsete heitlus. Seeria alguseks oli see küll rabe mäng, aga ma arvan, et kokkuvõttes olime tublid,” ütles Paasoja. Ta lisas: “Kodus on kindlasti juba mõnusam”.

Kohtumise resultatiivseim oli TalTech/Optibeti mängujuht Gregor Ilves, kes viskas 19 punkti. Taavi Jurkatamm lisas võitjate kontosse 16 punkti. Avis Utilitas Rapla resultatiivseimad olid Eric Hunter ja Martin Paasoja, kes viskasid mõlemad 15 punkti.

Pikalt mängijad puhata ei saa. TalTech/Optibet läks küll seeriat 1:0 juhtima, aga järgmine kohtumine toimub juba Raplas. Laupäeval, 27. aprillil võõrustab Rapla ülikoolimeeskonda Sadolin spordihoones. Pall pannakse mängu kell 17:00. Veerandfinaalseeria mängitakse kolme võiduni.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare