21.6 C
Rapla
Neljapäev, 16 mai 2024
GaleriiGalerii: President Karis viibis kaks päeva ametlikul visiidil Raplamaal

Galerii: President Karis viibis kaks päeva ametlikul visiidil Raplamaal

Möödunud nädalal viibis ametlikul visiidil Rapla maakonnas president Alar Karis. Ta külastas kõiki nelja valda, istutas Kehtna mõisaparki tamme ning kohtus ettevõtjate, vallajuhtide ja kohaliku elu edendajatega. Tegemist oli Karise esimese ametliku visiidiga Rapla maakonda.

Tavapäraselt on selliste visiitide pikkus üks päev, aga seekord viibis ta kohapeal kaks päeva järjest – kolmapäeval, 24. aprillil ning sellele järgnenud neljapäeval.

Kolmapäeva hommikul kogunes Kehtna mõisa ette ligikaudu viiskümmend inimest. Presidendi saabumist ootasid Kehtna vallavanem Tanel Viks, volikogu esimees Katrin Anto ja vallavalitsuse töötajad, samuti Kehtna lasteaia Siller mudilased, kes olid presidendile esitamiseks õppinud selgeks laulu.
Päev varem oli maha sadanud arvestatav lumekate, mis kolmapäeva hommikuks polnud veel täielikult sulanud. Kui keegi kaugemas tulevikus vaatab 24. aprillil 2024 Kehtnas tehtud pilte, võib imestada, et kas tõesti oli lumi maas. Aga nii tõesti oli.

Tamme istutamine

Presidendi ekipaaž saabus Kehtna mõisa ette kell 9.26. Alar Karise ametlik visiit Rapla maakonda oli alanud. Esimesena tervitas teda vallavanem Tanel Viks, vahetati viisakusi. Sellel, et visiit saab alguse just Kehtnast, on oluline põhjus. Nimelt on kõik varasemad Eesti presidendid alates Konstantin Pätsist istutanud Kehtna mõisaparki tamme. Sellest on sujuvalt kujunenud justkui traditsioon, et edaspidi peaksid seda tegema ka järgnevad presidendid.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare