6.6 C
Rapla
Reede, 17 mai 2024
Kodu & AedVäravaautomaatika - omadused, mida pead enne ostmist teadma

Väravaautomaatika – omadused, mida pead enne ostmist teadma

Külmal talveõhtul või vihmasel sügisel on eriline mugavus peitunud võimaluses avada oma väravat otse autost, ilma et peaksid väljuma – see on võimalik tänu nutikale väravaautomaatikale. Väravaautomaatika on süsteem, mis muudab sinu elu lihtsamaks, võimaldades väravaid avada vaid nupuvajutusega.

Eristatakse kahte peamist tüüpi väravaid: tiibväravad, mis avanevad kahes suunas nagu tiivad, ning liugväravad, mis liiguvad sujuvalt küljele. Mõlemat tüüpi väravate jaoks on loodud spetsiaalsed automaatikasüsteemid – tiibväravatele mõeldud automaatika ja liugväravatele sobiv automaatika, mis tagavad sujuva ja mugava värava avanemise.

Mis on parim väravaautomaatika?

Eestis populaarne tiib- ja liugvärava automaatika on Key Automation automaatika, mis on varustatud LED valgustusega ja töökindlad Eesti kliimas. Populaarseks valikuks on ka Sommer automaatika süsteemid ning samuti pakutakse lisaks eelnevatele ka näiteks BFT, Hörmann ja CAME liugvärava automaatikat.

Mida silmas pidada väravaautomaatikat ostes?

Hind

Tihtipeale otsitakse odavamaid väravaautomaatika lahendusi. See aga ei ole alati mõistlik, sest väga odavalt ei saa toota väga häid tooteid. “Soodne” hind saavutatakse mingite muude ja seejuures pikaajalises perspektiivis oluliste omaduste arvelt (näiteks võimsus, vastupidavus ja kasutusmugavus).

Seega tuleb mõelda alati, kas kõige odavam mudel on pikas plaanis ka odav. Väravaautomaatika soovitame soetada Eestis tuntud edasimüüjate poolt ning küsida juba neilt nõu, milline oleks sobivaim mudel sinu vajadustele põhinedes.

Võimsus

Soodne hind ja vähesed tehnilised teadmised kallutavad sageli valima värava jaoks liiga madala võimsusega. Tulemuseks on rasketes ilmastikuoludes, näiteks paksu lume või tugeva tuulega värava liigutamiseks jõuetu automaatika, mis töötab võimete piiril ning kulub seetõttu kiiresti.

Veenduge alati, et valitud väravaautomaatika oleks piisava võimsusvaruga.

Kasutamise sagedus

Sageli ostetakse intensiivsesse kasutusse kodukasutuseks mõeldud väravaautomaatika. Kortermajadele ei sobi väravaautomaatika, mis on mõeldud eramajadele. Selle ressurss on väiksem ja ta kulub intensiivse kasutamise korral kiiresti.

Lisafunktsioonid

Tänapäeval on mitmed automaatika mudelid varustatud paljude lisafunktsioonidega nagu näiteks telefoniga ühilduvus või on automaatika varustatud LED tuledega (näiteks Key Automation väravaautomaatika mudelid), mis aeda stiilselt ja kaunilt valgustavad. Seega tasub alati uurida ka väravautomaatika funktsioone, mis selle kasutuse veelgi mugavamaks teevad.

2 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Matu
3. mai 2024 20:48

Põnev teema aga miks nii vähene ja pinnapealne käsitlus ?

Vassil vedomsky
8. mai 2024 09:24

Aga kust saa tellida? Milleks jutt ilma sisuta?