12.2 C
Rapla
Kolmapäev, 19 juuni 2024
ArvamusKeskuses kummitas da Vinci

Keskuses kummitas da Vinci

Martin Ellermaa

4.-19. maini oli Raplamaa kaasaegse kunsti keskuses üleval keskuse enda maalikursuse näitus „Suure kunsti lummuses“: kujundaja Eteri Tõlgo, osalejad Maiu Albo, Mikk Allas, Mai Klemmer, Eha Koit, Avo Päädam, Editha Salm, Olga Sokk, Ave Tislar, Eteri Tõlgo ja Siret Varimõis.

Maalikursuse (asut. 2010) seltskonnast valis igaüks täiesti vabalt mõne kuulsa või tuntud kunstniku ja tegi siis tema maalist või mitmest maalist koopia. Enamik neist on valminud kursusel ja nagu tutvustus ütleb, on kõik kursuslased nüüd jõudnud oma esimestest maalisammudest kaugemale.
Koopiate tegemise või jäljendamise teema saadab kursuserahvast juba pikalt, sest vastavaid näitusi on varem olnud juba kolm korda: 2011. aastal näitus “Koopia” kuulsate nimede Monet’, Kahlo, Dali, Pollocki jt töödest ja samuti näitus “Modigliani tee ja abstraktiallee” itaalia-juudi kunstniku Amedeo Clemente Modigliani (1884-1920) teoste põhjal.
Ja lisaks neile kahele sündmusele oli 2013. aastal vastu kevadet üleval ka ju “Käe all voogav joon”, luuletaja ja kunstniku Mathura samanimelise kunstiainelise luulekogu järgi nime saanud näitus, kus maalijate huvialusteks olid taas suured nimed nagu Michelangelo, Gauguin, Hopper, Munch ja Degas.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare