13.3 C
Rapla
Laupäev, 27 juuli 2024
UudisedAvis Utilitas Rapla jõudis pronksist vaid ühe võidu kaugusele

Avis Utilitas Rapla jõudis pronksist vaid ühe võidu kaugusele

Avis Utilitas Rapla alistas Pärnu Sadama 68:65 ning jõudis Eesti meistrivõistluste pronksmedalist ühe võidu kaugusele. Nagu näha, siis Pärnu kodusaal sobib Raplale hästi, sest seal võideti pronksiseerias juba teist korda. Nagu tavapäraseks on kujunenud, oli ka neljapäeval, 23. mail peetud kohtumine skoorivaene ning enne lõpuminutit võitja veel selge polnud.

Algviisikud:
Pärnu Sadam: Sverre Aav, Siim-Markus Post, Ervins Jonats, Robert Valge, Menno Dijkstra
Avis Utilitas Rapla: Malik Pope, Markus Ruubel, Eric Hunter, Volodymyr Shevchenko, Marek Ruut

Rapla peatreener Brett Nõmm alustas kohtumist julge algviisikuga jättes pingile nii Martin Paasoja, Tormi Niitsu kui Obrad Tomici. Nii nagu eelmised kaks mängu algas ka see kohtumine korvidevaeselt. Kaheksa minuti jooksul viskas Rapla kõigest viis punkti. Esimese veerandaja võitis Pärnu Sadam 12:8.

Rapla läks teisel veerandajal juhtima seisul 16:15 ning sealt edasi oma eduseisu aina kasvatati. Mõned rünnakud hiljem juhtis Rapla juba 24:15. Mingil perioodil oli Pärnu rünnak täiesti lukus, kus minutite kaupa oma skoori üldse ei kasvatatud. Poolajapausile minnes oli Rapla eduseis 29:20.

Sealt edasi hakkas Rapla edu kokku sulama. Juhtima ei suutnud Pärnu küll minna, kuid vahe tõmbasid nad jõudsalt koomale. Neljandale veerandajale mindi vastu Rapla eduseisus 50:46. Väike ohumärk oli küll see, et kolmandal veerandajal langes viie veaga välja Marek Ruut.

Lõpuminutite eel hoidis Rapla turvalist eduseisu. Markus Ruubeli tabav kaugvise viis Rapla juhtima juba 61:52. See oli neljandal veerandajal turvaline eduseis, kuid ei andnud veel põhjust rahuloluks. Pärnu tegi seejärel 5:0 vahespurdi ja vähendas kaotusseisu neljale punktile.

Lõpuminutitel oli kindlam Rapla. Pärnu vähendas küll kaotusseisu veel ja jõudis korraks kahe punkti kaugusele, kuid viigini ei jõutud. Rapla võidunumbrid olid 68:65.

Avis Utilitas Rapla suurimad skooritegijad olid Eric Hunter ja Martin Paasoja, kes viskasid vastavalt 17 ja 15 punkti. Hunter jagas ka kuus resultatiivset söötu. Pärnu resultatiivseim oli Siim-Markus Post 22 punktiga.

Mängujärgses intervjuus DelfiTV-le rääkis Martin Paasoja, et siiamaani on kõik mängud selle seerias olnud sarnased. “Pusimine käib ja mõlemad meeskonnad teevad mida nad kaitses oskavad. Õnneks suutsime hoida külma pead. Me saime teisel veerandajal kaitses asjad pidama. See oligi edu võti täna,” rääkis Paasoja. Ta lisas: “Muidugi me tahame pronksi. Mõnes mängus näitame seda paremini välja kui teistes.”

Pronskiseeria neljas kohtumine peetakse eeloleval laupäeval, 25. mail Raplas Sadolin spordihoones. Võidu korral saavad Rapla mängijad kaela pronksmedalid. Pall pannakse mängu kell 17:00.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Lance
24. mai 2024 02:01

Interesting!