11.6 C
Rapla
Teisipäev, 25 juuni 2024
UudisedRaplamaal põles mets

Raplamaal põles mets

Päästeamet

Kuivade ja kuumade ilmade tõttu on loodus äärmiselt tuleohtlik ning metsa- ja maastikupõlengud on jõudnud ka Lääne regiooni. Täna õhtul on aset leidnud juba kaks ulatuslikumat maastikupõlengut.

Raplamaal Kehtna vallas Koogiste külas süttis kella 16.17 ajal põlema mets. Metsatöid teostanud teataja sõnul põles pinnas, põleng levis väga kiiresti edasi ning põlengukoha ümber oli palju puid. Esimesena kohale saabunud Kehtna vabatahtliku päästja sõnul põles kuusemets ning koheselt  alustati kustutustöödega. Kell 16.41 lokaliseeriti umbes 400 ruutmeetrile levinud põleng. Tulepesade otsimine ja kustutamine lõpetati kell 16.56. Sündmusele reageerisid Järvakandi, Pärnu ja Türi kutselised ning Kehtna ja Lokuta vabatahtlikud päästjad.

Kell 18.47 teatati Häirekeskusele maastikupõlengust Pärnumaal Saarde vallas Marana külas. Teataja sõnul põles pinnas ja madalad puud. Kell 18.57 tõsteti sündmuse ohuastet, kuna selleks hetkeks põles hinnanguliselt juba üks hektar metsaalust pinnast. Sündmusele kaasati ka droon, mis aitas 60 meetri kõrgusele lennanuna kaardistada põlenguala suurust. Kell 19.13 põleng lokaliseeriti, hetkel kustutustööd veel kestavad. Sündmusele reageerisid Abja, Häädemeeste ja Kilingi – Nõmme päästekomandode päästjad.

Päästjad hoiatavad, et looduses valitseb üle Eesti suur tuleoht. Ilmaprognoosi kohaselt kuiv ja päikesepaisteline ilm jätkub ning looduse tuleohtlikkus kasvab iga päevaga. Päästjad paluvad kuivas looduses hetkel tuld mitte teha ning vältida mootorsõidukitega sõitmist.

  • Loodus võib süttida väiksemastki sädemest, ka maha visatud suitsukonist.
  • Ära mine praegu mootorisõidukiga (sh mootorratas, ATV, UTV) metsa, sest sõiduki kuumadele osadele langev taimetolm sütib hetkega, samuti võib kuivanud taimestiku või turba süüdata summutist lendav säde.
  • Lõkke tegemise võiks edasi lükata ohutumale ajale.
  • Suitsu ja tuld märgates asu kustutama ja kui tunned, et vajad abi, helista 112. Kasuta kustutamisel kimbuks pandud suuri puuoksi.
  • Ära kasuta metsas lahtist tuld!
  • Ära jäta klaastaarat metsa! Metsa jäetud klaas koondab päikesekiiri ja võib põhjustada põlengu.

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare