12.2 C
Rapla
Kolmapäev, 19 juuni 2024
UudisedÖised tuulikuveod kestavad juuli keskpaigani

Öised tuulikuveod kestavad juuli keskpaigani

Siim Jõgis

Raplas ning selle lähiümbruses elavad inimesed on kindlasti märganud, et öisel ajal sõidavad Raplast mööda pikad veoautokolonnid. Näiteks üks selline möödus Raplast pühapäeva, 26. mai hilistel õhtutundidel.

Nendega veetakse tuulikute komponente, millega rajatakse Enefit Greeni Sopi-Tootsi tuuleparki. Tuulikukomponentide teekond saab alguse Paldiski sadamast ning liigub edasi Pärnumaal asuvasse Sopi-Tootsi tuuleparki, mis valmimisel saab olema Baltikumi suurim.
Enefit Greeni pressiesindaja Kadri Korsten selgitas, et möödunud pühapäeval möödus Raplast veos, millega transporditi torniosasid. Näiteks ühe laba pikkus on 80 meetrit, mis tähendab, et ainuüksi seda tuleb vedada mitme masinaga. Kokku paigaldatakse valmivasse parki 38 tuulikut ning kõigi nende osad tuleb vedada Paldiskist Tootsi. Kõnealused veod kestavad öisel ajal kuni juuli keskpaigani.
“Silmapaistvaid tuulikute komponente vedavaid autoronge on võimalik näha liikumas Paldiskist Tootsi suunas öösiti kuni juuli keskpaigani,” sõnas Kadri Korsten.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare