22.7 C
Rapla
Reede, 26 juuli 2024
Kultuur“Helisev muusika” sinule, minule ja meile

“Helisev muusika” sinule, minule ja meile

“Helisev muusika” on imeilus allegooria, mis ühendab muusika ja elu kaunimad jooned. See on lugu sellest, kuidas igaüks meist võib leida oma meloodia ja selle kaudu muuta maailma; ajatu meeldetuletus, et tõeline ilu ja tugevus peituvad meis endis, meie võimes armastada ja jagada seda armastust teistega muusika ja sõnade kaudu.

1. ja 2. juunil oli tõesti harukordne võimalus toituda õhust ja armastusest siinsamas Rapla kultuurikeskuse sisehoovis. Rapla kultuurikeskuse teatritrupp tõi meieni vabaõhumuusikali “Helisev muusika”.
Need kaks päeva tegi huvitavaks olukord, et ühte lugu andsid edasi kaks truppi. “Minu jaoks on vaimustav see, et tekst ja lavastaja on sama, aga see, kuidas trupi koosseis on võimeline muutma seda, kuidas rollid mängivad. Tulemus on kaks erinevat nägu,” selgitab vaimustusega Aleksander. Tõesti – kaks truppi, üks lugu. Inimestel, kellel õnnestus käia mõlemale kaasa elamas, igav ei hakanud.
“Minu töö oli tuua esile iga näitleja eraldiseisev isiksus, tema tugevused. Sellepärast olidki üks lugu, aga kaks erinevat lahendust, sest näitlejad olid erinevad,” selgitab muusikali lavastaja Piia Põder.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare