14.4 C
Rapla
Kolmapäev, 19 juuni 2024
SportKolmas kvalifikatsioonivõit järjest

Kolmas kvalifikatsioonivõit järjest

Taavi Altmets

8.-9. juunil toimus Laitse Rally Pargis driftivõistlus „Jump for Drift“, kus oli kohal ka Artur Altmets ja RXT Drift Team.

Võistlus oli järjekordne etapp Eesti meistrivõistluste karikasarjas Baltic Drift ja Eesti Drift Junior karikavõistlustel. Semi-Pro klassis oli koos Arturiga kokku 37 võistlejat kolmest Balti riigist.
Põhivõistlus peeti laupäeval ja Semi-Pro ja Pro-klassi trennisõidud olid toodud reede õhtusse. Artur alustas treeningutega üsna hästi ja näitas kiiret ja agressiivset sõitu. Trennide lõpu poole juhtus Arturil õnnetus, kus kerge hüppega rajale sisenedes lõi tagumise rehvi velje pealt maha ja juhitavuse kadumise tõttu rammis auto tagumise nurgaga betoonbarjääri. Kahjustused olid ulatuslikud, kogu tagumine parempoolne veermiku osa oli purunenud, lisaks kütusesüsteemi ja keredetailide kahjustused.
Kiiresti sai auto treilerile ja toodi RA Motors OÜ garaaži, kus RXT Drift Teami liikmete ühise pingutuse tulemusena kella 3.30-ks auto remonditud sai. Siim Välmanilt sai kiiret abi kütusesüsteemi remondil. Paar tundi magamist ja tagasi Laitsesse.
Võistlust alustas Artur hästi ja võitis 97 punktiga kolmandat etappi järjest kvalifikatsioonisõidud. Tandemsõitudes jõudis Artur 8 parema hulka ja võistluse kokkuvõttes Semi-Pro klassi 5. koht. EMV karika arvestuses jagab Artur Altmets 154 punktiga esimest kohta koos Matti Küüdiga, Baltic Drift’i sarjas tõusis Artur 227 punktiga teisele kohale Daniels Baumanise järel ja Eesti Drift Junior sarjas hoiab Artur 154 punktiga esimest kohta.
Järgmine võistlus on 13.-14. juulil Daugavpilsis Lätis.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare