9.4 C
Rapla
Kolmapäev, 23 okt. 2024
UudisedRapla vald tõstis korvpallimeeskonna järgmise hooaja toetuse 75 000 euro peale

Rapla vald tõstis korvpallimeeskonna järgmise hooaja toetuse 75 000 euro peale

Rapla vald toetab Rapla korvpallikooli esindusmeeskonda eesoleval hooajal 2024/25 kokku 75 000 euroga.

Neljapäeval, 27. juunil toimunud istungil kiitis volikogu heaks eelnõu, mille kohaselt makstakse valla 2024. aasta eelarvest Rapla korvpallikooli esindusmeeskonna toetuseks 50 000 eurot. Kuu aega varem ehk maikuu istungil otsustas volikogu nimetada Avis Utilitas Rapla valla esindusvõistkonnaks ning sellega kaasnes 25 000 eurot toetust.

Selline volikogu otsus oli igati ootuspärane. Eelnõu 50 000 euro suuruse toetuse maksmiseks esitasid koalitsioonipartnerid Reformierakond, EKRE ja Sidus Rapla juba maikuu istungil. Selle poolt hääletas 27. juunil seitseteist saadikut, vastu oli kolm ning üks saadik ei võtnud hääletusest osa.
Varasemal kolmel hooajal on Rapla valla toetus olnud Avis Utilitas Raplale 100 000 eurot hooaja peale. Juba eelmise aasta sügisest oli selge, et koalitsioonipartnerid soovivad seda vähendada. Volikogu aseesimees Rene Kokk on selgitanud seda varemgi ning selgitas ka neljapäeval toimunud istungil, et sellega soovitakse anda võimalus ka teistele spordialadele toetust taotleda.
Oluline on välja tuua, et heakskiidetud eelnõu kehtib kahe hooaja kohta – nii 2024/25 kui ka 2025/26. See tähendab, et neljapäeval langetatud otsuse kohaselt toetab Rapla vald esindusmeeskonda mõlemal hooajal 50 000 euroga.
Opositsioonis oleva Rapla Vallakodanike Liidu soov on see-eest alati olnud jätkata senise 100 000 euro suuruse toetusega. Juba maikuu istungil tegi Vallakodanike Liidu liige Andrus Tamm ettepaneku toetada Rapla korvpallikooli tuleval hooajal kokku 100 000 euroga. Selle ettepanku lükkas volikogu toona hääletusega tagasi. Juunikuu istungil esitas Tamm järjekordse ettepaneku. Selle kohaselt oleks vald maksnud korvpallikoolile 25 000 eurot preemiana möödunud hooajal saavutatud hea tulemuse eest. Teoreetiliselt oleks selle ettepanku heakskiitmine tõstnud valla toetuse ka järgmiseks hooajaks 100 000 euro peale.
Ootuspäraselt opositsiooni ettepanek volikogu toetust siiski ei leidnud. Selle poolt hääletas seitse saadikut ning vastu oli neliteist. Erapooletuid ei olnud. Juba maikuus langetas volikogu otsuse, et heade tulemuste eest makstakse Avis Utilitas Rapla peatreenerile Brett Nõmmele preemiat 5000 eurot. Selle on ta ka kätte saanud.
Korvpalliteemaline arutelu kujunes volikogus elavaks. See on teema, mis on tekitanud emotsioone nii eravestlustes, internetiavarustes kui ka volikogu laua taga. Volikogu liikmetest võtsid 27. juuni istungil kõige häälekamalt osa opositsiooni poolelt Kalle Kõiv, Hannes Vald ja Andrus Tamm ning koalitsioonist andsid küsimustele vastuseid Margus Jaanson ja Rene Kokk. Küsiti nii eelnõude vormistamise kui ka selle kohta, miks oli vaja otsustada esindusmeeskonna valimine ühel istungil ning valla toetus korvpallikoolile kuu aega hiljem. Kõik korvpalliteemalised arutelud kestsid volikogu istungil ligikaudu tund aega.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare