Ulvi Blande
Kevade saabudes tekib alati vastupandamatu soov hakata rohkem tervislikke salateid sööma. Seekord pakun retsepti idudega. Idusid saab ka ise kasvatada, aga lihtsam on poest osta. Kuna ma pole kunagi muna pošeerinud, katsetasin sellegi ära. Just see muna andis salatile mõnusa nüansi.
Vaja läheb: 1 muna, 1 avokaado, 100 g kurki tükeldatuna, peotäis idusid, parmesani riivjuustu, salatilehti, rohelist sibulat.
Kastmeks: 1-2 sl oliiviõli, ½ tl sinepit, 1 tl mett, veidi sidrunimahla, soola ja pipart.
Tee nii: Salati jaoks sega tükeldatud avokaado ja kurk, lisa idud, rebitud salatilehed ja riivitud juust. Haki ürdid ja lisa segule. Maitsesta. Sega kokku salatikaste ning nirista siis salatile. Sega kõik läbi ja tõsta taldrikule. Lisa sinna pošeeritud muna ja serveeri kohe.
Muna pošeerimiseks kuumuta kastrulis vesi keemiseni. Lisa sinna väike sorts veiniäädikat ja tekita vees ringjaid liigutusi tehes keeris. Löö muna tassi sisse lahti ja libista muna keerise keskele. Keeda vaiksel tulel (nii et vesi kergelt võbeleb) 2-3 minutit, kuni muna on soovitud pehmusega. Tõsta välja ja lase taheneda.
Retsept: tuuliretseptid.ee