TarbijaRetseptidItaalia lameleib ehk focaccia

Itaalia lameleib ehk focaccia

Ulvi Blande

Kappi oli jรครคnud pool pakki pรคrmi. Midagi magusat ei tahtnud teha ja otsides lihtsat retsepti, avastasin focaccia. Focaccia on mรตnusalt รตhuline ja pitsiline Itaalia lameleib. Vahel kutsutakse samalaadset saia ka valgeks pitsaks. Meil sรถรถdi kรผpsetis รคra hetkega. Juba kรผpsemise ajal tuli nii isuรคratavat lรตhna, et keegi ei suutnud vastu panna.
Lameleib vรตib olla ka vรคga ilusa vรคlimusega, kui see รคra kaunistada. Lisandeid focaccia peale sรคttimiseks vรตib igaรผks oma maitse jรคrgi leida. Vรคga hรคsti sobivad nรคiteks sibul, tomat ja paprika.

Vaja lรคheb: 250 g jahu, 20 g presspรคrmi, 1 tl soola, 1 sl suhkrut, 2 dl kรคesooja vett, 3 spl oliiviรตli. Rosmariini, kรผรผslauku, murulauku.
Tee nii: Sega presspรคrm suhkruga vedelaks. Lisa toasoe vesi ja sool. Mรตรตda kaussi jahu ja kalla sinna sisse pรคrmisegu. Sega รผhtlaseks ja lisa siis 2 sl oliiviรตli. Sega รผhtlaseks massiks. Focaccia tainas on vรตrdlemisi vedel ja seepรคrast ei pea seda sรตtkuma. Kata kauss kilega ja jรคta 30 minutiks kerkima. Venita siis ettevaatlikult vette kastetud kรคtega tainast neljast kรผljest. Tรตsta paar korda tainas kausist รผles ja lase kaussi tagasi kukkuda. Kata taas kauss kilega ja jรคtta 30 minutiks kerkima. Korda siis venitamist ja kukutamist.
Sega kokku 1 spl oliiviรตli, rosmariin ja 1 purustatud kรผรผslaugukรผรผs. Maitsesta soolaga. Kalla tainas รตliga korralikult mรครคritud vormi vรตi pannile (see ongi vedel!). Laota รตliste nรคppudega kergelt surudes laiali. Mรครคri peale kรผรผslauguรตli. Kaunista murulaugu, paprika ja kirsstomatitega.
Tรตsta vorm 220 kraadini kuumutatud ahju ja kรผpseta 15-20 minutit vรตi seni, kuni focaccia on kuldpruun.

Retsepti idee: tuuliretseptid.ee

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kรตiki kommentaare