TarbijaRetseptidSuvine rabarberijook

Suvine rabarberijook

Ulvi Blande

Viimane aeg on rabarber รคra kasutada. Ma ei ole kunagi rabarberist mahla teinud, pigem ainult moosi. Ootamatult tekkis vajadus kodukohvikus midagi pakkuda ja siis ma selle keetmise ette vรตtsingi. Rabarberist saab mahla mitut moodi teha. รœks variant on hakitud rabarber jรคtta suhkruga รถรถpรคevaks seisma, siis รคra kurnata ja saadud mahl รคra keeta. Minul nii palju aega ei olnud.

Vaja lรคheb: 1 kg rabarberit, 1 sidrun, 1 vรคike jupp kaneelikoort, 400 g suhkrut.

Tee nii: pese rabarber korralikult puhtaks, รคra koori. Tรผkelda rabarber vรคikestes tรผkkideks. Vala potti vett nii, et rabarber on kaetud. Lisa kaneelikoor ja suhkur. Keeda 15 minutit, kuni rabarber on pehme. Seejรคrel kurna lรคbi sรตela. Kui tahad eriti selget jooki, siis kurna veel omakorda lรคbi sรตelale pandud hรตreda riide. Tulemuseks on mahl, mida on hea teiste jookide vรตi veega lahjendada.
Mina panin joogi kuumalt purkidesse ja hoian kรผlmkapis. Suvejoogiks segan maitse jรคrgi juurde mullivett ja lisan piparmรผndi vรตi melissi lehti.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kรตiki kommentaare