TarbijaRetseptidRetsept: Kapsa-pannipitsa

Retsept: Kapsa-pannipitsa

Sรตna pitsa kuuldes kangastub ikka roog, mis ei ole kuigi tervislik just oma nisujahust pรตhja pรคrast. Pealmine pool on รผldjuhul tรคitsa taljesรตbralik ja eks ise tehes saab valida, mida ja kui palju sinna peale รผldse kuhjata. Pรคrmitaignast pรตhja alternatiivina olen vahel kasutanud tortillasid, millele siis ketลกupi, salaami, tomati- ja sibulaviilud, vรคrske basiiliku ja riivjuustu peale viskan. Vรตrdlemisi vรคhestest ja kรคepรคrastest vahenditest saab aga veel tervislikuma niinimetatud pitsa, mis maitseelamuselt ei jรครค sugugi alla klassikalistele pitsadele.

Retsepti leidis mu isa netiavarustest ja seal seda rooga kรผll pitsaks ei nimetatud, kuid tรคitsa pitsa mรตรตdu annab see vรคlja kรผll. Kรตige keerulisem selle retsepti puhul on n-รถ kapsapannkoogi รผmberkeeramine, kuid eks igaรผks peab ise leidma enda jaoks kรตige toimivama viisi. Algses retseptis oli ketลกupi asemel kasutatud tomatipastat ja kes taimetoidule ei rรตhu, vรตib enne juustu lisamist panna peale salaamiviile vรตi singikuubikuid. Vรคga toitva ja kรตhtu tรคitva roa saab aga ka liha lisamata.

Vaja lรคheb: pool vรคikest noort kapsast, 3 muna, (pรคikesekuivatatud tomatitega) ketลกup vรตi tomatipasta, 2 vรคiksemat sibulat (tavaline vรตi punane sibul), riivjuustu, soola, pipart, รตli praadimiseks.

Reklaam:

Tee nii: Lรตigu kapsas pikkadeks peenikesteks ribadeks. Mida vรคrskemat kapsast kasutad, seda parem ja mahlasem roog jรครคb. Klopi kolm muna soola ja pipraga lรคbi, lisa kapsaribadele ja sega. Kalla segu รตliga mรครคritud pannile. Lase vรคikesel tulel umbes viis minutit kaane all praadida. Haki vahepeal sibul รตhukesteks viiludeks. Kapsa โ€žpannkoogiโ€ รผmberpรถรถramiseks libista see suurele taldrikule ja kalla teistpidi tagasi pannile. Kata kapsas ketลกupiga. Kรตige parem selleks on pรคikesekuivatatud tomatitest ketลกup. Lisa sibulaviilud ja kata kogu kapsas riivjuustuga. Lase kaane all vรคiksel tulel umbes viis minutit kรผpseda. Vahepeal kontrolli, et toit kรตrbema ei lรคheks. Kui tundub, et kapsapitsa on valmis, keera tuli alt ja lase roal kaane all veel natuke aega olla.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kรตiki kommentaare