Kõrvitsast saab häid roogasid. Üks lemmikumaid on kõrvitsapüreesupp. Supp on lihtsasti valmistatav ning erinevate lisanditega kas kergem või toekam, mahedam või vürtsisem. Sel korral on see krõbeda peekoni ja murulauguga.
Vaja läheb: sibulat, kartulit, kõrvitsat, vett, puljongikuubikuid, saia, peekonit.
Tee nii: Haki sibul ning prae. Lisa sinna hulka kooritud ja tükeldatud kartul, oma äranägemise järgi. Veel lisa kooritud ja tükeldatud kõrvits, vahet pole, mis kõrvits, peaasi, et moodustaks suurema osa poti sisust. Lase kraanist vett peale, nii et kõik oleks kaetud. Maitsesta oma äranägemise järgi, selleks on hea kasutada puljongikuubikuid. Keeda poti sisu pehmeks, püreesta, lisa peale praetud peekoni tükid ning saiaviilud.
Head isu!