Kurgihooaeg on saabunud. See retsept on kiirelt valmivate soolakurkide kohta, mis ei ole mรตeldud pikemaajaliseks sรคilitamiseks. Valmivad juba paari tunniga.
Vaja lรคheb: 1 kg kurke, 1 spl jรคmedat soola, peotรคis mustasรตstralehti, mรตned tillivarred, 1 pea kรผรผslauku, 2 tl sinepiseemneid
Tee nii: Tรผkelda mustasรตstralehed, tillivarred ja kรผรผslauk veidi vรคiksemaks. Pane kรตik maitseained kotti vรตi mรตnda muusse hรคsti suletavasse nรตusse, lisa kurgid ning sega kรตik hรคsti lรคbi. Pane pealt kinni seotud kott kรผlmkappi, aeg-ajalt sega/raputa, et kurgid saaks igalt poolt maitseainetega kokku.
Kui on pikad kasvuhoonekurgid, vรตid need enne kotti panemist tรผkeldada parajateks ampsudeks, nagu pildilt nรคha.
Kes soovib vรผrtsikamat kurki, vรตib lisada mรคdarรตigast vรตi tลกillipipart.


